Gasztró

CímlapGasztró

Még várnunk kell a tortára

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, részben – ami érthető – a cukrász szakma képviselői részéről, de bebizonyosodott, hogy a közönség, a fogyasztók is évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.

Tovább...
CímlapGasztró

Tortaváróban

Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. Célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli. Lássuk be: ez egy jó ötlet! A Magyar Cukrász Ipartestület az elmúlt években már igen sok különböző cukrászversenyt

Tovább...
BelföldCímlapEuroAstraGasztró

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf – Jakabfi Dávid

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf – Jakabfi Dávid régi álma vált valóra A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán. Jakabfi Dávid ízeire és

Tovább...
AdhocSupportBelföldCímlapEuroAstraGasztró

Miért HÁBORGUNK a „We’re Serving Costa Coffee” logó láttán?

” Mentsük meg a világot a középszerű kávézástól” – szólt Bruno és Sergió Costa jelmondata a Costa Coffee kávéházi történetében. A jelenben már a „We’re serving Costa Coffee” logó égisze alatt, bárki főzhet nekünk kávét, akár egy kotyogós kávéfőzővel is. Aztán, hogy a lúd legyen kövér: még kajánul a képünkbe is vigyoroghatnak, hogy Costa Coffee -t kaptunk. Tényleg ennyire mocsok világban élünk, ahol a brit nemzeti márkaként jegyzett Costa Coffee-t, pacsmagként adhatja elénk az új márkatulajdonos a Coca Cola?

Tovább...
CímlapGasztró

Jégbe hűtött csodák

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az idén a 25. alkalommal hirdette meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A negyedszázados születésnap szép évforduló, hát még akkor, ha ebben az egész ország érintett. Céljuk volt – mint korábban mindig – a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb fagylaltokat kínáljon vendégei számára. A díjnyertes

Tovább...
CímlapGasztró

Megvan a protokolldesszert

Amint arról korábban már beszámoltunk (https://euroastra.hu/protokolldesszert) az ötlet még tavaly nyáron fogalmazódott meg, és idén áprilisban jelentették be, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egyszeri, különleges, gasztrodiplomáciai desszertpályázatot hirdet. A verseny eldőlt, az eredmény kihirdetésére július 7-én került sor a Stefánia Palotában. A zsűrizés

Tovább...
BelföldBusinessCímlapEuroAstraGasztróHazai Gazda

Üzleti csemege is lehet az uborka és a káposzta

Cápák között: a műsorban Galateának és Gabriellának Tomán Szabina, a Toman életmódprogram megalkotója, a magyarországi Tomán Diet tulajdonosa és Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. tulajdonos-elnöke bizalmát is sikerült elnyernie, mindketten 10-10 millió forinttal szálltak be a Vegi Pont fejlesztésébe.

Tovább...
CímlapGasztró

Ínyencségek fesztiválja

Nem járnánk messze az igazságtól, ha inkább Különleges Ínyencségek Fesztiváljának neveznénk a budapesti Millenáris Parkban két év szünet után ismét megnyílt Gourmet Fesztivált. A három nap alatt mintegy 70 étterem és cukrászda kínálatában, összesen közel 200 étel és desszert között válogathatott a látogató. Az ételeket az ország legjobb boraival, pezsgőivel, söreivel, pálinkáival és különleges koktélokkal lehet leöblíteni. Az pavilonok között

Tovább...
CímlapEuroAstraGasztró

Jó lesz a bólesz

 Igencsak furcsa cím ez, ráadásul még tévedésre is lehetőséget ad. Aki ugyanis első olvasásakor, a szokatlan szó láttán a kellemes, gyümölcsös italra, a bóléra gondol – hát bizony meglehetősen messze jár az igazságtól. A rejtély kulcsát a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum most megnyílt – és november 27-ig látogatható – kiállításán találhatjuk meg, ahol az is kiderül, hogy nem sokkal

Tovább...