A Víz Király és a Bizalom Játéktere: Milliárdosok Kalandjai az Erkölcsi Labirintusban
A média csodálatos világában, ahol a valóság és a fikció közötti határvonal gyakran elmosódik, bemutatjuk a híres Balogh Leventét, aki önmagát a "Víz Királyának" nevezi, és Keserű Balázst, az "Álommeló" című műsor nyertesét. Igen, ő az, aki valahogy a média figyelmét kikerülve, az üzleti világ peremén táncolva talált magának helyet Balogh Levente cégeiben. Ha valaki kimaradt volna a...
Gasztró
Ha egy önkiszolgáló étteremben már a megnyitás napján, még este hét órakor is a kiszolgáló pulttól az ajtóig áll bent a sor, az már önmagában jelzi: van érdeklődés az éterem iránt. Nem is alaptalanul. Gyorsan híre ment, hogy egy új, török étterem nyílt Angyalföldön, a Béke utcában. Jó a helye, közel a Vasas pályához, előtte villamos, mellette buszmegálló van, körülötte a kisebb utcákban még parkolni is lehet. Mindez jó...
Ezek a marinálás alapjai, és a tipikus marinált ételek.
Az édességeket kedvelők bizonyára örültek annak, amikor tavaly első alkalommal hirdettek meg egy korábban még nem létezett versenyt. „Az Év Pálinkás Bonbonja” verseny nagy sikernek bizonyult, ezért a szervezők, a Gyulai Pálinkafesztivál és a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői úgy döntöttek – idén is meghirdetik. A nevezéseket 2024. február 1. és április 12. között fogadják. Az Év Pálinkás Bonbonja verseny célja a Hungarikum magyar pálinka, mint nemzeti italunk, és...
A címben szereplő tanácsot Kiss Zoltán cukrászmester adta a résztvevőknek az Év Bejglije verseny eredményének kihirdetésekor – nem véletlenül. Feltételezzük, az otthoni bejglisütésre vállalkozók is tudják ezt, de azért nem árt ismételni. A versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület a negyedik alkalommal hirdette meg és az idén már ötvennél is több alkotás versengett a díjakért és a kitüntető címekért. Csakúgy, mint a korábbiakban, most is három kategóriában nevezhettek be a...
Érdekes könyvhöz érdekes bemutató illik – és ezt jól tudták a Helikon Kiadó szakemberei is. A könyv nemcsak azért érdekes, mert egy virtuális utazásra hív hat országon és 500 éven át, azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: bor nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes. Abból mindig valami felfordulás származott a történelemben. A kötetből az is nyilvánvalóvá válik, hogy a bor áldás az emberiségnek, bár ez az állítás – az...
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, részben – ami érthető – a cukrász szakma képviselői részéről, de bebizonyosodott, hogy a közönség, a fogyasztók is évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát. Mindjárt elöljáróban meg kell mondanunk, hogy erre a tortára...
Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. Célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli. Lássuk be: ez egy jó ötlet! A Magyar Cukrász Ipartestület az elmúlt években már igen sok különböző cukrászversenyt rendezett és tartozunk az igazságnak azzal, hogy megállapítjuk, egyik...
Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf – Jakabfi Dávid régi álma vált valóra A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán. Jakabfi Dávid ízeire és desszert kompozícióira Európa szerte kíváncsiak az édességek kedvelői. Örülhetnek...
" Mentsük meg a világot a középszerű kávézástól" - szólt Bruno és Sergió Costa jelmondata a Costa Coffee kávéházi történetében. A jelenben már a "We're serving Costa Coffee" logó égisze alatt, bárki főzhet nekünk kávét, akár egy kotyogós kávéfőzővel is. Aztán, hogy a lúd legyen kövér: még kajánul a képünkbe is vigyoroghatnak, hogy Costa Coffee -t kaptunk. Tényleg ennyire mocsok világban élünk, ahol a brit nemzeti márkaként jegyzett...
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az idén a 25. alkalommal hirdette meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A negyedszázados születésnap szép évforduló, hát még akkor, ha ebben az egész ország érintett. Céljuk volt – mint korábban mindig – a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb fagylaltokat kínáljon vendégei számára. A díjnyertes fagylaltokat ugyanis az egész ország területén kóstolhatjuk majd! A...