Ezek a marinálás alapjai, és a tipikus marinált ételek.
Gasztró
Az édességeket kedvelők bizonyára örültek annak, amikor tavaly első alkalommal hirdettek meg egy korábban még nem létezett versenyt. „Az Év Pálinkás Bonbonja” verseny nagy sikernek bizonyult, ezért a szervezők, a Gyulai Pálinkafesztivál és a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői úgy döntöttek – idén is meghirdetik. A nevezéseket 2024. február 1. és április 12. között fogadják. Az Év Pálinkás Bonbonja verseny célja a Hungarikum magyar pálinka, mint nemzeti italunk, és...
A címben szereplő tanácsot Kiss Zoltán cukrászmester adta a résztvevőknek az Év Bejglije verseny eredményének kihirdetésekor – nem véletlenül. Feltételezzük, az otthoni bejglisütésre vállalkozók is tudják ezt, de azért nem árt ismételni. A versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület a negyedik alkalommal hirdette meg és az idén már ötvennél is több alkotás versengett a díjakért és a kitüntető címekért. Csakúgy, mint a korábbiakban, most is három kategóriában nevezhettek be a...
Érdekes könyvhöz érdekes bemutató illik – és ezt jól tudták a Helikon Kiadó szakemberei is. A könyv nemcsak azért érdekes, mert egy virtuális utazásra hív hat országon és 500 éven át, azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: bor nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes. Abból mindig valami felfordulás származott a történelemben. A kötetből az is nyilvánvalóvá válik, hogy a bor áldás az emberiségnek, bár ez az állítás – az...
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, részben – ami érthető – a cukrász szakma képviselői részéről, de bebizonyosodott, hogy a közönség, a fogyasztók is évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát. Mindjárt elöljáróban meg kell mondanunk, hogy erre a tortára...
Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. Célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli. Lássuk be: ez egy jó ötlet! A Magyar Cukrász Ipartestület az elmúlt években már igen sok különböző cukrászversenyt rendezett és tartozunk az igazságnak azzal, hogy megállapítjuk, egyik...
Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf – Jakabfi Dávid régi álma vált valóra A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán. Jakabfi Dávid ízeire és desszert kompozícióira Európa szerte kíváncsiak az édességek kedvelői. Örülhetnek...
" Mentsük meg a világot a középszerű kávézástól" - szólt Bruno és Sergió Costa jelmondata a Costa Coffee kávéházi történetében. A jelenben már a "We're serving Costa Coffee" logó égisze alatt, bárki főzhet nekünk kávét, akár egy kotyogós kávéfőzővel is. Aztán, hogy a lúd legyen kövér: még kajánul a képünkbe is vigyoroghatnak, hogy Costa Coffee -t kaptunk. Tényleg ennyire mocsok világban élünk, ahol a brit nemzeti márkaként jegyzett...
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az idén a 25. alkalommal hirdette meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A negyedszázados születésnap szép évforduló, hát még akkor, ha ebben az egész ország érintett. Céljuk volt – mint korábban mindig – a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb fagylaltokat kínáljon vendégei számára. A díjnyertes fagylaltokat ugyanis az egész ország területén kóstolhatjuk majd! A...
Amint arról korábban már beszámoltunk (https://euroastra.hu/protokolldesszert) az ötlet még tavaly nyáron fogalmazódott meg, és idén áprilisban jelentették be, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egyszeri, különleges, gasztrodiplomáciai desszertpályázatot hirdet. A verseny eldőlt, az eredmény kihirdetésére július 7-én került sor a Stefánia Palotában. A zsűrizés megkezdése előtt – a házigazda nevében – Zsiga Tamás...
Cápák között: a műsorban Galateának és Gabriellának Tomán Szabina, a Toman életmódprogram megalkotója, a magyarországi Tomán Diet tulajdonosa és Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. tulajdonos-elnöke bizalmát is sikerült elnyernie, mindketten 10-10 millió forinttal szálltak be a Vegi Pont fejlesztésébe.