2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gazdagréti Szomszédok ünnepe – Jubileumi fesztivál

3 perc olvasás

szomszedok.jpg2017. szeptember 3-án nagyszabású fesztivállal emlékezik Újbuda a kultikus teleregény, a Szomszédok indulására. Akármilyen hihetetlennek is tűnik, 30 évvel ezelőtt indult útjára a sorozat, amelynek jubileumi ünnepségére szeptember első hétvégéjén kerül sor – a teleregény forgatási helyszínén, Gazdagréten.

 

A Szomszédok ünnepe valódi időutazás lesz, ahol játékos feladatok, egész napos idegenvezetések, zenés programok és meglepetések várják a kiérkező rajongókat.

Az eseményre a Szomszédok szereplői és alkotói közül is sokan ellátogatnak, akik a forgatások hátteréről és a kulisszatitkokról mesélnek majd a látogatóknak. A Karinthy Színház pódiumbeszélgetésén a közönségnek is lehetőséget biztosítanak arra, hogy feltegyék kérdéseiket a szereplőknek.

 

A vendégek közül csak néhány név: Frajt Edit, Incze Ildikó, Simorjay Emese, Závodszky Noémi, Böröndi Tamás, Nemcsák Károly, Németh Kristóf, Rátóti Zoltán, Trokán Péter. A fent említett lista még nem teljes, a rendezvényre jóval többen fognak érkezni, akiknek a kilétét meglepetésnek szánjuk a rajongók számára.

 

A helyszínre látogató színészek közösen ültetik el a Szomszédok fáját, amellyel a már elhunyt művészeknek állítanak emléket. Az alkotók a kerek évfordulót méltó módon egy óriás tortával ünneplik meg. Este pedig az is kiderül, melyik dalszöveg nyerte a főcímzenére kiírt pályázatot.

 

Egész napos vetélkedők a teleregény rajongóinak:

 

„Mi is beszállunk az internetbe! Avagy virtuális időutazás Vágási Ferivel az informatika világába. Commodore 64-es játékok, szimulátorok és tesztek.

 

Gábor Gábor szalonjában a – szintén 30 éve Magyarországon lévő – AVON-nal szépülhetnek meg a hölgyek. Játékos sminkelés szívünk egyetlen királynőjéhez méltó módon.

 

Az örökké pityókás Janka néni olthatatlan szomját ezúttal vízzel csillapíthatjuk a „vízöntő” versenyen Alma presszójában. Ki tud egy perc alatt minél több itallal szolgálni a Jutka nagynénjének?

 

Jutka tantermében a klasszikus zenefelismerő versenyen tehetjük próbára műveltségünket, ugyanitt „Matyika alsós kvíz” teszt kitöltése várja a gyerekeket és felnőtteket.

 

A Nagy Fehér sátrában nem egy cápa elől kell menekülnünk, hanem Magenheim doki elsősegélynyújtó versenyén „gyógyászkodhatunk”…persze nem szokványos módon.

 

János erdésziskolájában különböző növényeket kell felismerni.

 

Lenke néni standján saccoló verseny várja az érdeklődőket, ahol a termékek tömegét kell megbecsülni.

 

Taki bácsi taxiján pedig olajozottan megy majd a motor.”

 

A színpadon Szomszédok improvizációs színdarabok, pódiumbeszélgetések, valamint a 80-90-es évek legendás zenéi! Fellépnek: a Petőfi Musical Stúdió sztárjai, Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör

 

A Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók!

 

  1. szeptember 3.

Gazdagréti Szomszédok ünnepe – Jubileumi fesztivál

Gazdagrét

Gazdagréti és Rétkerülő út dombja

 

https://www.facebook.com/gazdagretiszomszedok

http://www.ujbuda.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.