2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gondolkodtató képek

2 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/13880"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Clipboard0113.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="74" /></a></span> <p>Rácmolnár Sándor- festő, grafikus- kiállítását tekinthetjük meg a Ráday Galériában. A kicsiny galéria falait, és atmoszféráját is betöltik a képek, melyeket június 14.-ig még Önök is megtekinthetik a Ráday utca 8. szám alatt.</p><p>

 

Rácmolnár Sándor- festő, grafikus- kiállítását tekinthetjük meg a Ráday Galériában. A kicsiny galéria falait, és atmoszféráját is betöltik a képek, melyeket június 14.-ig még Önök is megtekinthetik a Ráday utca 8. szám alatt.

 

Rácmolnár Sándor- festő, grafikus- kiállítását tekinthetjük meg a Ráday Galériában. A kicsiny galéria falait, és atmoszféráját is betöltik a képek, melyeket június 14.-ig még Önök is megtekinthetik a Ráday utca 8. szám alatt.

Rácmolnár Sándor a Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán végzett, mestere Kocsis Imre volt. Számos díjat tudhat magáénak, mint pl. a Derkovits-díj, Művelődési Minisztérium díja, Dunaújvárosi Tanács Díja, Magyar Grafikáért Alapítvány Díja. Számos egyéni kiállítása volt már Budapesten, vidéken, Tokióban, és csoportos kiállítások is szerepelnek munkásságában.

A Ráday Galériában most kiállított képei előtt igen sokat lehet időzni. Alaposabban meg kell figyelnünk műveit ahhoz, hogy minden apró részletet felfedezzünk, minden apró szimbólumot észrevegyünk.

„A Dingbatsok speciális csoportja a Bartók bogarai című kiállításra készült Bartók csend-sorozata, mely Bartók rovargyűjtési szenvedélyére reflektált művészi eszközökkel. E sorozat médiuma a bakelitlemez, mely autentikusan, önmagában megtestesíti Bartók munkásságát. A lemezbe vésett zenei jelekből, hangszerekből álló dingbatsokból álló bogarak a wajang árnyjátékot idéznek. Ahogy a rovarok elrágták Bartók papírmunkáit, úgy semmisítik meg ezek a vésett dingbatsbogarak a lemezt mint hangzóanyagot."    Bordács Andrea

Rácmolnár Sándor kiállítása június 14.-ig tekinthető meg a Ráday Galériában, melyet a Ráday utca 8. szám alatt találhatunk.

Németh Krisztina

http://www.raday-galeria.hu/

http://www.artportal.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük