A Goodyear EfficientGrip Cargo a teljes fenntartási költség csökkentését célozza meg.* A Goodyear új könnyű tehergépkocsi-abroncsa több mint 21 000 km-rel tovább tart, mint két versenytársa.

 

A Goodyear EfficientGrip Cargo a teljes fenntartási költség csökkentését célozza meg.* A Goodyear új könnyű tehergépkocsi-abroncsa több mint 21 000 km-rel tovább tart, mint két versenytársa.

 

A DEKRA** ellenőrzőtestület által végzett független vizsgálatok kimutatták, hogy a Goodyear EfficientGrip Cargo futásteljesítménye átlagosan 21 475 km-rel túltett két konkurens termék teljesítményén***.

 

* A két vizsgált konkurens termékhez képest (Hankook Vantra LT és Continental ContiVanContact 200).

** A hajtott első tengelyen. A könnyű tehergépkocsi szegmens két konkurens gyártója két legújabb modelljének átlagos teljesítményéhez viszonyítva (Hankook Vantra LT, Continental ContiVanContact 200).  A vizsgálatot a Goodyear Dunlop megbízásából a DEKRA végezte 2016 júliusa és októbere között. Új LT, abroncsméret: 215/65 R16C 109/107T. Tesztjármű: Renault Master. Tesztkörülmények: Mireval tesztpálya, Franciaország. Jelentés száma: LRT 2016-888, készült: 2016/10/12

*** 23 964 km extra futásteljesítmény, valamint 40 %-kal jobb kopási teljesítmény a Continental ContiVanContact 200, illetve 18 986 km extra futásteljesítmény, valamint 32 %-kal jobb kopási teljesítmény a Hankook Vantra LT abroncshoz képest.

 

A vadonatúj EfficientGrip Cargo üzemanyag-takarékosabb, ami az abroncs extra élettartamával ötvözve jelentős megtakarítást eredményezhet a flottaüzemeltetők számára.

Az EfficientGrip Cargo kialakításához a Goodyear mérnökei technikai fejlesztéseket végeztek az abroncsokban használt korábbi futókeverékeken, hogy fokozzák kopásállóságát durva útfelületeken. Emellett nagyobb mennyiségű gumi alkalmazásával fejlesztették az abroncs szerkezetét a robusztus bordamerevség optimalizálásához, ami a kezelhetőség fokozása mellett az abroncs élettartamát is növeli.

 

Martijn de Jonge, a Goodyear fogyasztói PBU EMEA márkaigazgatója így nyilatkozott:

„A DEKRA vizsgálatai során elért lenyűgöző eredmények a Goodyear mérnökeinek elkötelezettségét bizonyítják".

„Az ő elkötelezettségük eredményeképpen sikerült kidolgoznunk az Extra Mile technológiát, mely nem csupán az abroncsok futásteljesítményét javítja, hanem a nedves utakon tanúsított teljesítményüket, tartósságukat, és teljes tulajdonlási költségüket is."

 

A vizsgálat 2016 júliusa és októbere között zajlott, egy 215/65 R16C 109/107T méretű abroncsokkal felszerelt, elsőkerék-meghajtású kistehergépkocsival.

 

www.goodyear.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük