2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes közleménye a Kádár házaspár sírjának helyreállításáról

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1346"><img class="image thumbnail" src="/files/images/_mg_9245.thumbnail.jpg" border="0" alt="A helyreállítás reggelén" title="A helyreállítás reggelén" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A helyreállítás reggelén</strong></span></span>  <p>Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes a korábbi napokban többször is kijelentette, hogy a rendelkezéseknek megfelelõen, a lehetõ legrövidebb idõn belül helyre kell állítani Kádár János és felesége sírját. </p><p>

a helyreállítás reggelénA helyreállítás reggelén 

Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes a korábbi napokban többször is kijelentette, hogy a rendelkezéseknek megfelelõen, a lehetõ legrövidebb idõn belül helyre kell állítani Kádár János és felesége sírját.

a helyreállítás reggelénA helyreállítás reggelén 

Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes a korábbi napokban többször is kijelentette, hogy a rendelkezéseknek megfelelõen, a lehetõ legrövidebb idõn belül helyre kell állítani Kádár János és felesége sírját.

A fõpolgármester-helyettes a szerkesztõségekhez a délelõtti órákban eljuttatott közleményében kifejtette: elfogadhatatlan – hogy a nemzeti panteonnak helyet adó temetõnkben üresen tátongó, összetört gránitlapokkal szegélyezett sírhely hirdesse a semmiféle politikai szándékkal nem igazolható barbárságot. A szétdúlt sír folyamatossá tenné a halottgyalázást, amit minden józanul és humánusan gondolkodó ember mélységesen elítél. Nem tûrhetõ, hogy a meggyalázott sír az embertelenség élõ mementója legyen.

Hagyó Miklós bejelentette: mindezekre tekintettel ma reggel hét órára – az engedélyek beszerzését követõen – a felügyelete alá tartozó Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.-vel helyreállíttatta a síremléket. A munkálatokat úgy végeztette el, hogy amikor elõkerül az eltulajdonított urna, a hamvakat és a csontokat viszonylag könnyen a többi földi maradvány mellé lehessen helyezni. 

Megismételte és nyomatékosította korábbi kijelentését is, mely szerint elejét kell venni, hogy a mélyen felháborító eset precedenssé válhasson. Emlékeztetett rá, hogy intézkedésére május 4-étõl a Fiumei úti temetõben este nyolc és reggel hét óra között megháromszorozták a biztonsági szolgálat létszámát, s hogy utasítására a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vállalatvezetésének június 30-ig kell kidolgoznia valamennyi kiemelten fontos kegyeleti hely fokozott õrzésének szakmai és pénzügyi feltételeit.

A fõpolgármester-helyettes üdvözli a budapesti rendõrfõkapitány nyomravezetõi díjról hozott döntését, ami remélhetõen hozzájárul a tettesek mielõbbi kézre kerítéséhez, s felelõsségre vonásához.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.