2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HAUTZINGER GYULA: EMLÉKEK, KÖNYVEK, TANULMÁNYOK ajánló

3 perc olvasás
Az individualizmust és az egocentrikusságot a modern kor visszájával szemben állítja a 75 éves közeledő Hautzinger Gyula. Az élete során felhalmozott tudás és tapasztalatok nagyon gazdag és színes életút eredménye. A könyv, amelyet írt, egy igazi értékkincs, amely átadja az olvasónak azt az érzést, hogy a múltban történt eseményeknek van jelentősége a jelen és a jövő szempontjából is. Az olvasó megtudhatja, hogyan küzdött meg a szerző a kihívásokkal, hogyan alakultak a szakmai kapcsolatai, hogyan formálta a tudását és hogyan fejlődött az emberi kapcsolatai során. Hautzinger Gyula életének különös jellemzője az alázat és az emberség, amelyek az életében a legfontosabbak voltak. Az olvasók számára a könyv nem csak azért érdekes, mert bemutatja Hautzinger Gyula életét, hanem azért is, mert a könyv tanítja, hogyan lehet nagyszerű kapcsolatokat kialakítani az emberekkel, hogyan lehet megismerni és átadni a tudást, hogyan lehet megoldani az életben felmerülő problémákat és hogyan lehet alkalmazkodni a környezethez. Azok számára, akik az életnek ezt a megközelítését keresik, a Hautzinger Gyula könyv nagyon értékes forrás. A szerző életútja inspiráló lehet az olvasók számára, és reményt adhat nekik abban, hogy bárki képes lehet olyan eredményeket elérni, mint amilyeneket Hautzinger Gyula elérte az életében.
hautzinger gyula emlekek konyvek tanulmanyok

Ritka és megható megkapni egy baráttól, aki 75. életévét betöltve számadás tétel szándéka nélkül, visszatekint szakmai és emberi életútjának mozzanatain. Könnyen lendültem neki az olvasásnak, hiszen Gyula, szerzőtársam az EuroAstra-n is. Írásait, élménybeszámolóit, minden olvasónk szeretettel olvassa el és ajánlásai hatására megannyi turisztikai program részesévé válunk. Életszerű élmény leírásai megelevenednek az olvasóban így kétségem sem volt, hogy könyve is hasonlóan érdekes olvasmány lett.

Az életút amiről mindenkinek olvasni kellene és az alázat ahogyan kortársai írnak róla

Az egész könyv élményszerű és fejezetenkénti bemutatása helyett én az életérzést és a meghatódottságot adnám át leendő olvasóinak, hiszen műve elérhető és letölthető is egyben.  Az egész könyv egy alázatos, tenni és tudni akaró emberi kapcsolatok sorával vértezett, csodás életút. Egy olyan “apa a fiának kortörténet”:  bemutatása az egykori katona életének és hozzá számos olyan szakmai értéknövelő történet, amit akkor ért meg az ember ha van hite és van akarata még a régiek megértéséhez.

hautzinger gyula emlekek konyvek tanulmanyok 2

Talán ezért is gondolom, hogy ez a könyv, a nagyon katonának lenni akarókon túl a tiszteletet még értéknek tartó embertársaknak szól: megmutatja, milyen nehézségekkel kell szembenézni kortól függetlenül, adott politikai közegben, még megannyi nyelv minőségi ismeretével és a kortársak dicső barátságával együtt is. A tudás amit elsődleges értékként jelölnék a margót vezető fonalként, a folyamatok pedáns ismerete és végrehajtása mellett, a kompromisszumot nem tűrő emberséggel pallérozta fel magát.

Harminc év a tudomány, az oktatás és a katonai ismeretterjesztés világában egy hatalmas tudásbázis. Átörökíteni még sincs mód, a tanítványok, barátok, bajtársak és kortársak elismerő szavai még is jól mutatják a 75. év életútja, nyomot hagy a jelenen és a jövőn is.

A könyvben a kortársak magasztaló szavai, tökéletesen példázzák, Ezredes úr azon életútját, ahol igazából a tenni és jobbítani szándék mellé megélt események párosulnak. Ezek azok az események amelyeket sokszor az élet hívta életre és megoldásukhoz flexibilitás szükséges.

Számomra e mű pontos és tárgyilagos bemutatása egy jó ember, becsületes életútjának és azon utolsó mohikánok egyikének, akinek fontos a gerinc. Jó humorával, kedves stílusával, néhány oldal elolvasása után beszippantja az olvasót. Köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam Gyula személyes baráti ajánlását követően. Ezt ajánlom olvasóink számára is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.