2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hogyan javítsuk weboldalunk elérhetőségét?

2 perc olvasás
Érdemes néhány dolgot megtenni weboldalunk sikere érdekében.
dolgozik no asztalnal

Érdemes néhány dolgot megtenni a siker érdekében.

Az online jelenlét napjainkban kritikus jelentőségű a vállalkozások számára, egy hatékony weboldal az egyik legfontosabb tényezője annak, hogy egy vállalkozás sikerrel működjön. A keresőmarketing, illetve a keresőoptimalizálás, a SEO (Search Engine Optimization) fontos elemek, amelyek növelni a weboldal láthatóságát a keresőmotorokban. A SEO audit abban segít, hogy felismerjük azokat a problémákat, amiknek hatására az oldalunk nem tud megfelelően működni, illetve nem pörög teljes kapacitással, nem ér el megfelelő helyezéseket a keresőmotorok találati listáin.

Miket vizsgál egy átfogó audit?

Az SEO audit egy olyan folyamat, amelynek során alaposan ellenőrzik és elemzik a weboldalunkat, hogy a kapott eredmények alapján javíthassunk az elérhetőségen és a láthatóságán. A vizsgálat során a kulcsszavak is terítékre kerülnek. Fontos meghatározni, hogy mely kulcsszavak a legfontosabbak weboldalunk szempontjából. Győződjünk meg arról, hogy ezek jól vannak integrálva a tartalomba. A külső és belső linkek is fontosak, ezeket szintén ellenőrzik a vizsgálatok során. Az oldal sebessége is kulcsfontosságú a felhasználói élmény szempontjából, ahogy az is, hogy mennyire mobilbarát a weboldalunk.
Az audit során kiderül, hogy a weboldalunk mennyire reszponzív. Ezzel együtt a weboldal tartalmának minőségét is fontos átgondolni, hiszen a friss és pontos, releváns információk mindig előnyt élveznek. Az is lényeges, hogy az URL megfelelő legyen, ne legyenek megszakadt linkek.

Miért kihagyhatatlan?

Manapság a keresőmotorok használata a leggyakoribb módszer a felhasználók körében arra, hogy információt keressenek az interneten. Ha weboldalunk nem jelenik meg a keresőtalálatokban, elveszítjük a potenciális látogatókat és ügyfeleket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

kenyer 5 2 perc olvasás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.