2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkaruhát az élelmiszeriparban dolgozóknak?

2 perc olvasás
Itt érdemes ruházatot vásárolni a vendéglátóipari dolgozóknak.
szakacs

Az alkalmazottaknak minden esetben követniük kell a személyes higiéniai gyakorlatokat, hiszen ez jelentős hatással van az élelmiszer-biztonsági kockázatok csökkentésére.

Akár kisvállalkozásban gondolkodunk, akár nagyobb élelmiszeripari céget kívánunk létrehozni, tudnunk kell, hogy mennyire fontos szerepe van a megfelelő ruházatnak az ipar ezen ágazatában.

A megfelelő ruházat kiválasztása az élelmiszeriparban dolgozóknak

Minden élelmiszeripari vállalkozásban eltérő lehet, hogy pontosan milyen öltözéket szükséges viselni, de az minden esetben igaz: mindig makulátlanul tiszta öltözékben lehet csak bármilyen élelmiszer közelében tartózkodni.

Ahhoz, hogy egy ilyen munkahelyen elkerüljük a keresztszennyeződéseket, elemi tényező, hogy maga a munkahely is patyolattiszta legyen, csakúgy a ruházat, amelyet az alkalmazottak viselnek. Ennek biztosítása érdekében lényeges, hogy a munkaruházat rendszeresen ki legyen mosva, mert ezzel elpusztulnak azok a kórokozók, amelyek fertőzést okozhatnak.

Mindenképpen lényeges, hogy minden dolgozónak legyen tartalék, illetve váltóruhája, hiszen balesetek mindig előfordulhatnak, azaz a ruházat könnyen beszennyeződhet. Egyes élelmiszeripari ágazatokban nem elegendő köpenyt, megfelelő munkacipőt, nadrágot és felsőruházatot viselni, szükség lehet még kötényre, hajhálóra és kesztyűre is. De sok helyen a szakács munkaruházat részét képezi még a sapka és az arcmaszk is.

Ha nagyobb cég alapításán gondolkodunk, akkor bizony el kell gondolkodnunk azon, hogyan is oldjuk meg az alkalmazottak ruházatának beszerzését, tisztítást és cseréjét minél gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban. Érdemes ezzel egy olyan céget megbízni, akik több éves szakmai tapasztalattal és múlttal rendelkeznek, és valóban tudják, hogy egyes iparágakon belül pontosan milyen követelményeknek kell a ruházatnak megfelelni, emellett a munkaruházat mosása és szállítása, azaz logisztikája is a profiljukba tartozik.

Ha szeretnénk a munkahellyel kapcsolatos terheken csökkenteni, akkor megbízhatunk egy olyan céget, akik profik a szakmájukban és hosszútávon is a cégének mosodai és higiéniai partnere lehet.

Ilyen cég az Elis, amely sokféle egyéb szolgáltatást nyújthat cége számára. A kabáttól kezdve az ingen át, a zakóig számtalan lehetőséget kínál. A cég biztosítja, hogy mindig kiváló minőségű, sérülésektől és foltoktól mentes, megfelelő munkaruházat álljon rendelkezésre alkalmazottai számára. Az Elis emellett termékek széles választékát kínálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.