2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hoppá!

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57661"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_479.jpeg" border="0" width="320" height="157" /></a></span>2006-ban indította útjára a Tempus Közalapítvány a „Hoppá" disszeminációs füzeteket. A kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet  az Európai Unió oktatással, képzéssel kapcsolatos irányzataira, programjaira, pályázattípusaira. A „Hoppá" az elemzéseken túl különböző sikertörténetek bemutatásával is segíti az intézményeket a nemzetköziesítés folyamatában.

2006-ban indította útjára a Tempus Közalapítvány a „Hoppá" disszeminációs füzeteket. A kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet  az Európai Unió oktatással, képzéssel kapcsolatos irányzataira, programjaira, pályázattípusaira. A „Hoppá" az elemzéseken túl különböző sikertörténetek bemutatásával is segíti az intézményeket a nemzetköziesítés folyamatában.

2006-ban indította útjára a Tempus Közalapítvány a „Hoppá" disszeminációs füzeteket. A kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet  az Európai Unió oktatással, képzéssel kapcsolatos irányzataira, programjaira, pályázattípusaira. A „Hoppá" az elemzéseken túl különböző sikertörténetek bemutatásával is segíti az intézményeket a nemzetköziesítés folyamatában.

Az Óbudai Egyetem büszke arra, hogy többször szerepelt a különböző Hoppá füzetekben, legutoljára az úgynevezett Intenzív programok bemutatásakor.

Az Erasmus szóról szinte mindenki leginkább a mobilitási programra gondol. Az Intenzív Program (IP) az Erasmus egyik alprogramja, a felsőoktatási intézmények közötti projektalapú nemzetközi együttműködést támogatja, nemzetközi kurzusok tervezésére és lebonyolítására nyújt lehetőséget.

A pályázati forma kiemelten olyan kurzusokat támogat, melyeket nem, vagy nagyon kis mértékben oktatnak az egyetemeken, főiskolákon. Az oktatási nyelv általában angol, legalább három partner felsőoktatási intézmény kell egy program létrehozásához. Egy program általában két-három hétig tart. Ez alatt az idő alatt az oktatók és a hallgatók olyan témákat dolgoznak fel, amelyek valamilyen szempontból érdekesek, újak, olyan kérdéseket vizsgálnak, melyekhez a különböző szakterületről érkező intézmények újszerű és eltérő szempontból tudnak szakmailag hozzájárulni.  Az Óbudai Egyetem, illetve elődintézményei már számos intenzív programot szerveztek, vagy vettek részt rajtuk. Jelen kiadványban csak az utóbbi évek eredményei szerepelnek.

A Hoppá kiadványban az Óbudai Egyetem többször is szerepel: a hazai koordinálású programok közül a Dr. Kokas Lívia által koordinált „Európai digitális nyomtatott média" két helyen is, a projektmenedzsment és disszeminációs tevékenység szekcióban. Az „Etikus, környezettudatos és profitorientált gondolkodás az üzleti életben" című projekt finn koordinálású, hazai koordinátora dr. Medve András, míg a német koordinációjú „Emberközpontú megközelítés az orvosbiológiai mérnöki tudományban" című projekt hazai koordinátora Dudás Mária. Előbbire most februárban utaznak hallgatóink és oktatóink Finnországba, utóbbin évek óta vesznek részt intézményünk hallgatói és egy oktató.

Az egyetemünkkel kapcsolatos „Hoppá" füzetek, valamint az intenzív programok rövid bemutatása megtalálhatók egyetemünk Erasmus honlapján, az „Eredményeink" menüpont alatt: http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/intenziv-programok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.