I. BOR- ÉS KÓSTOLÓ FESZTIVÁL 2011. MÁJUS 6
3 perc olvasás
A 2010-es Kóstoló Fesztivál után nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, és nagyon sokan kérdezték, hogy lesz-e folytatása – a borászok és vendégek részéről egyaránt -, ezért a Symbol Budapesttel közösen úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük az „Így főznek a borászok" könyvben szereplő ízeket, recepteket, és a fesztivál hangulatát. Egyébként a kezdettől fogva az volt a célunk, hogy hagyományt teremtsünk, amellyel népszerűsíthetjük a magyar borokat és a magyar gasztronómiát.
A 2010-es Kóstoló Fesztivál után nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, és nagyon sokan kérdezték, hogy lesz-e folytatása – a borászok és vendégek részéről egyaránt -, ezért a Symbol Budapesttel közösen úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük az „Így főznek a borászok" könyvben szereplő ízeket, recepteket, és a fesztivál hangulatát. Egyébként a kezdettől fogva az volt a célunk, hogy hagyományt teremtsünk, amellyel népszerűsíthetjük a magyar borokat és a magyar gasztronómiát.
– Megfelelő ételekhez – Megfelelő borok (44 ételhez – 44 féle bor)
– Az összekóstolás élménye – Vigye haza a recepteket egy könyvben!
– Borászok kulisszatitkai – Különleges találkozások 44 neves borásszal
– Bensőséges hangulat – Baráti társaságok
– Pihenőszigetek – Baráti beszélgetések
– Halk, lágy zene – teljes relaxáció
– Borász kórus – Velük együtt énekelhet!
II. BOR- ÉS ÍNYENCKRÉM KÓSTOLÓ FESZTIVÁL 2011:
A 2010-es Kóstoló Fesztivál keretében bemutattuk a neves borászok ínyenckrémeit is, amelyeknek óriási sikere volt! Ezért úgy döntöttünk, hogy 2011 őszén, október 14-én megrendezzük a „Bor- és Ínyenckrém Fesztivált, amelyen bemutatjuk a borászok kedvenc borkorcsolyáit. Szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogy a „váratlanul betoppanó" vendégeket mivel lehet fogadni. A Fesztiválhoz kapcsolódóan kiadunk egy „Borkorcsolyák Magazin" füzetet, amely tartalmazza a neves borászok ínyenckrémei receptjét és a hozzá illő borokat.
III. ÍGY FŐZNEK A BORÁSZOK KÖNYV:
Őszy-Tóth Gábriel író-producer és felesége, Balla Ibolya 2009 nyarán arra az elhatározásra jutottak, hogy folytatják az Így főz… sorozatukat, és meglátogatják Magyarország történelmi borvidékeit. Az előző kötet még 2001-ben jelent meg „Így főz a Tisztelt Ház" címmel, és abban száz parlamenti képviselő mesélt a gasztronómiai élményeiről.
Ezúttal a lelkes házaspár több mint 170 borászatot járt be, mintegy hétszázféle bort kóstolt meg, s végül a könyvben 81 neves magyar borászt szólaltattak meg. A legfőbb szempontjuk az volt, hogy olyan borászok-borászatok szerepeljenek a könyvben, akik tradícióként fogják fel a borászkodást, perspektívát látnak ebben a gyönyörű szakmában. A szerző legfőbb célja ezzel a könyvvel, hogy népszerűsítse a borfogyasztást, a magyar borászokat, és azt a gasztrokultúrát, ami Franciaországban és Olaszországban már régóta kitűnően működik.
Bor és Kóstoló Fesztivál
2011. MÁJUS 6., péntek, 1800-2300
Belépőjegy: helyszínen 9500 Ft, elővétel 8500 Ft.
10+1 akció: 10 db jegy megvásárlásával egy jegy ajándék!
Helyszín: Garden, Club, Rendezvény terem, 220
Program:
18.00-19.00 Ínyenckrém kóstoló(borkóstoló borkorcsolyákkal)
18.45 Vivat Bacchus előadása
19.00-22.00 Bor- és Ételkóstoló – több, mint 40 borász kedvenc étele és bora
21.45-22.00 Sorsolás értékes díjakkal
22.00-23.00 Ínyenckrém kóstoló(borkóstoló borkorcsolyákkal)
Könyv
Kedvezményes áron: 6500 Ft