EuroAstra

I. BOR- ÉS KÓSTOLÓ FESZTIVÁL 2011. MÁJUS 6

Kostolo 2011marcius.thumbnailA 2010-es Kóstoló Fesztivál után nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, és nagyon sokan kérdezték, hogy lesz-e folytatása – a borászok és vendégek részéről egyaránt -, ezért a Symbol Budapesttel közösen úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük az „Így főznek a borászok" könyvben szereplő ízeket, recepteket, és a fesztivál hangulatát. Egyébként a kezdettől fogva az volt a célunk, hogy hagyományt teremtsünk, amellyel népszerűsíthetjük a magyar borokat és a magyar gasztronómiát.

Kostolo 2011marcius.thumbnailA 2010-es Kóstoló Fesztivál után nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, és nagyon sokan kérdezték, hogy lesz-e folytatása – a borászok és vendégek részéről egyaránt -, ezért a Symbol Budapesttel közösen úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük az „Így főznek a borászok" könyvben szereplő ízeket, recepteket, és a fesztivál hangulatát. Egyébként a kezdettől fogva az volt a célunk, hogy hagyományt teremtsünk, amellyel népszerűsíthetjük a magyar borokat és a magyar gasztronómiát.

 – Megfelelő ételekhez – Megfelelő borok (44 ételhez – 44 féle bor)

– Az összekóstolás élménye – Vigye haza a recepteket egy könyvben!

– Borászok kulisszatitkai – Különleges találkozások 44 neves borásszal

– Bensőséges hangulat – Baráti társaságok

– Pihenőszigetek – Baráti beszélgetések

– Halk, lágy zene – teljes relaxáció

– Borász kórus – Velük együtt énekelhet!

 

II. BOR- ÉS ÍNYENCKRÉM KÓSTOLÓ FESZTIVÁL 2011:

 

A 2010-es Kóstoló Fesztivál keretében bemutattuk a neves borászok ínyenckrémeit is, amelyeknek óriási sikere volt! Ezért úgy döntöttünk, hogy 2011 őszén, október 14-én megrendezzük a „Bor- és Ínyenckrém Fesztivált, amelyen bemutatjuk a borászok kedvenc borkorcsolyáit. Szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogy a „váratlanul betoppanó" vendégeket mivel lehet fogadni. A Fesztiválhoz kapcsolódóan kiadunk egy „Borkorcsolyák Magazin" füzetet, amely tartalmazza a neves borászok ínyenckrémei receptjét és a hozzá illő borokat.

 

III. ÍGY FŐZNEK A BORÁSZOK KÖNYV:

Őszy-Tóth Gábriel író-producer és felesége, Balla Ibolya 2009 nyarán arra az elhatározásra jutottak, hogy folytatják az Így főz… sorozatukat, és meglátogatják Magyarország történelmi borvidékeit. Az előző kötet még 2001-ben jelent meg „Így főz a Tisztelt Ház" címmel, és abban száz parlamenti képviselő mesélt a gasztronómiai élményeiről.

Ezúttal a lelkes házaspár több mint 170 borászatot járt be, mintegy hétszázféle bort kóstolt meg, s végül a könyvben 81 neves magyar borászt szólaltattak meg. A legfőbb szempontjuk az volt, hogy olyan borászok-borászatok szerepeljenek a könyvben, akik tradícióként fogják fel a borászkodást, perspektívát látnak ebben a gyönyörű szakmában. A szerző legfőbb célja ezzel a könyvvel, hogy népszerűsítse a borfogyasztást, a magyar borászokat, és azt a gasztrokultúrát, ami Franciaországban és Olaszországban már régóta kitűnően működik.

 

Bor és Kóstoló Fesztivál

2011. MÁJUS 6., péntek, 1800-2300

 

Belépőjegy: helyszínen 9500 Ft, elővétel 8500 Ft.

10+1 akció: 10 db jegy megvásárlásával egy jegy ajándék!

 

Helyszín: Garden, Club, Rendezvény terem, 220

Program:

18.00-19.00 Ínyenckrém kóstoló(borkóstoló borkorcsolyákkal) 

18.45 Vivat Bacchus előadása

19.00-22.00 Bor- és Ételkóstoló – több, mint 40 borász kedvenc étele és bora

21.45-22.00 Sorsolás értékes díjakkal

22.00-23.00 Ínyenckrém kóstoló(borkóstoló borkorcsolyákkal)

Könyv

Kedvezményes áron: 6500 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük