2022.augusztus.19. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén júniusban többet nyaraltunk

2 perc olvasás

malta_1.jpg

Málta

Tavalyhoz képest idén júniusban 10%-kal több éjszakát töltöttek el külföldön a magyar utazók a Wizz Tours online utazási szolgáltató adatai szerint. A kedvenc nyaralócélpontok változatlanok: 2018-ban is Tenerife, Málta és Barcelona áll az első, második és harmadik helyen. Ugyanakkor egyre gyakrabban térünk el a szabványos egy hetes utaktól és választunk 5, 6 vagy akár 8 napos kikapcsolódást.

 

A tavalyi évhez képest közel 10%-kal nőtt a júniusban külföldi nyaralással töltött éjszakák száma a Wizz Tours foglalási adatai szerint. (2018. június 1. és június 30. közötti foglalások a wizztours.com oldalon) Bár egy korábbi felmérés szerint a magyarok leginkább augusztusra hagyják a külföldi nyaralásukat, senki nem hibáztathatja azokat, akik már az első nyári hónapban elrepülnek pihenni, megelőzve a legnagyobb kánikulát.

 

A legkedveltebb utazási célpontokban idén sincs változás: Tenerife vitte el az első, Málta a második és Barcelona a harmadik helyet a népszerűségi listán. Az örök tavasz szigetének is nevezett Tenerife igazi nyaralóparadicsomként egész évben ragyogó kék éggel és kristálytiszta, homokos strandokkal várja a turistákat, nem csoda, hogy minden évben a magyar turisták kedvencei között szerepel. Málta és Barcelona előkelő helye a ranglistán azt mutatja, hogy a magyar turisták számára a kulturális, városnéző programok is fontosak a tengerpart közelsége és a napsütés mellett, így, ha netalán viharos időt fognának ki, még mindig lehet a szebbnél szebb városok műemlékeiben gyönyörködni.

A top 10 júniusi úti cél közé Rhodosz, Róma, Fuerteventura, Burgasz, Kréta, Agadir és Palma de Mallorca került még be.

 

Érdekesség, hogy a foglalási adatok alapján jelentősen lecsökkent a „standard” 7 napos utak száma, és egyre gyakoribbak a négy, öt, hat, vagy akár nyolc napos nyaralások. Ehhez persze az is szükséges, hogy maga az utazási szolgáltató ne legyen turnushoz kötve, ami a Wizz Toursnál éppen adott, hiszen a szolgáltatónál nincs turnusváltás, hanem függetlenül, a repülők menetrendjéhez igazítva lehet szállást foglalni.

 

https://wizztours.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.