A gazdasági válság hatására megváltozott piaci igények kielégítésére a Xerox  kedvező beszerzési árú és alacsony nyomatköltséget biztosító fekete-fehér nyomtatókkal és fekete-fehér, illetve színes multifunkciós berendezésekkel jelentkezik.

 

A gazdasági válság hatására megváltozott piaci igények kielégítésére a Xerox  kedvező beszerzési árú és alacsony nyomatköltséget biztosító fekete-fehér nyomtatókkal és fekete-fehér, illetve színes multifunkciós berendezésekkel jelentkezik.

 

A gazdasági világválság elhúzódására adott válaszként a hazai vállalatok többsége rákényszerült arra, hogy a költségek racionalizálására, vagy éppen minimalizálására tett törekvéseiket állandósítsák és a normál – legalábbis középtávú – ügymenetbe beépítsék. A KKV-k költési hajlandóságának tartós visszaesése az olyan, viszonylag egyszerűen visszafogható folyamatok esetében, mint a dokumentumkezelés, hatványozottan megfigyelhető. A költések visszaesésével párhuzamosan a dokumentumkezelő berendezésekkel és folyamatokkal kapcsolatos vásárlói igények is jelentősen megváltoztak: 2011-ben a dokumentumkezeléshez fűződő megrendelések visszaestek, csökkent – különösen a színes – nyomatszám, és megnőtt az igény a használt berendezések, valamint az olcsó, rosszabb minőségű kellékanyagok iránt.

 

A dokumentumkezelő berendezések gyártói számára kedvezőtlen folyamatokat ráadásul tetézik az olyan problémák, mint a vevői kifizetések el-elmaradása és az ügyfelek likviditási gondjai. 2011-ben az azt megelőző évhez képest ugyan megfigyelhető némi növekedés a dokumentumkezelő berendezések piacán mind darabszám, mind árbevétel tekintetében, de csak minimális – 1-1%-os – mértékben. A válság előtti, 2008-as eredményektől mindkét mutatószám továbbra is nagyon messze áll. A tavalyi évben az értékesített fekete-fehér berendezések részaránya a színes gépekhez képest nőtt, ugyanakkor még tovább esett – csaknem felére – a tintasugaras eszközök piaca.

 

A KKV-k igényeinek hosszú távú átalakulásra reflektálva, a Xerox olyan új berendezéseket dob piacra, amelyekkel kielégíthetik a megrendelők megváltozott elvárásait. A Xerox Phaser 3010/3040-es termékcsalád tagjai a legjobb ár-érték arányú A4-es fekete-fehér berendezések közé tartoznak a piacon, alacsony beszerzési áruknak, kedvező fenntartási és egy lapra eső nyomatköltségeiknek, illetve energia- és kellékanyag-takarékos működésüknek köszönhetően. Az egyik legkisebb méretű és halk működésű nyomtató multifunkciós testvére a hasonló tulajdonságokkal bíró WorkCentre 3045, mely akár alapkiépítésben is képes a WiFi-s nyomtatásra, illetve pendrive kezelésére.

 Azon KKV-k számára, amelyek kedvező árú, ugyanakkor színes nyomtatást is kínáló multifunkciós berendezést keresnek, a WorkCentre® 6015 MFP kiváló választás lehet: az alacsony nyomat- és fenntartási költséggel csábító kompakt berendezés nyomtat, fénymásol, szkennel, faxol és digitális munkafolyamati lehetőségeket is kínál, illetve szintén alkalmas a vezeték nélküli nyomtatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük