A szolgáltatás azonosságvédelmet és egyszerű, biztonságos jelszókezelést biztosít Windows számítógépekre, iOS-re és androidos készülékekre –

 

A szolgáltatás azonosságvédelmet és egyszerű, biztonságos jelszókezelést biztosít Windows számítógépekre, iOS-re és androidos készülékekre –

 

A Symantec (Nasdaq: SYMC) bejelentette a NortonTM Identity Safe termékének nyilvános béta verzióját, egy ingyenes felhőalapú szolgáltalást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és biztonságosan tudják tárolni és szinkronizálni a felhasználói fiókjaikat, a jelszavakat, hitelkártyákat és egyéb webes felületeket különböző böngészők és eszközök esetében. A Norton Identity Safe béta verzóját, amely most ingyenesen letölthető arra tervezték, hogy segítse a fogyasztókat online személyazonosságuk védelmében, különböző mobil eszközökön és internetes felületeken.

 

Manapság a felhasználóknak egyre több azonosítóra és jelszóra kell emlékezniük, ha hozzá szeretnének férni a kedvenc weboldalaikhoz anélkül, hogy veszélyeztetnék a személyes adataikat. A Norton legújabb kutatása szerint a megkérdezettek 38 százaléka még mindig papírra veti a jelszavakat. Negyven százalék ugyanazt a jelszót használja több oldalon is, így azok még nagyobb kockázatnak vannak kitéve, hiszen ha a hackerek feltörik a jelszót az egyik oldalon, hozzáférhetnek több fiókhoz is. Hogy segítse a fogyasztókat ezeknek a problémáknak a megoldásában, a Norton Identity Safe béta verziója egyszerű, biztonságos módot kínál a jelszavak kezelésére Windows-alapú számítógépekre, iOS eszközökre (iPhone,iPad), valamint androidos telefonokra.[i]

 

A Norton Identity Safe béta verziójának jellemzői a következők:

 

  • Egyszerűsített jelszókezelés – Megszünteti a különböző jelszavak kezelésének problémáját, hiszen a felhasználóknak csupán egyetlen központi (master) jelszót kell megjegyezniük, amely biztonságos hozzáférést biztosít bármelyik online felületen.
  • Egyszerűsített felhasználói élmény – Bejelentkezés után a kezelőfelület bélyegképekkel illusztrálja a felhasználói bejelentkezést, amely lehetővé teszi számukra, hogy gyors hozzáférést kapjanak ezekhez az oldalakhoz a képre kattintással, vagy mobil és táblagép-felhasználók esetében a képernyő megérintésével.
  • Megosztás – Lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy biztonságosan osszanak meg online tartalmat URL-ek küldésével emailen vagy közösségi modulokon keresztül közvetlenül a Norton Identity Safe bétából.
  • Automatikus bejelentkezés-szinkronizálás több eszközön keresztül – A felhasználóknak lehetőségük van jelszavak tárolására az egyik készüléken, miközben könnyen bejelentkezhetnek egy másik készülékről is, bárhol is járnak.
  • Biztonságos böngészés – A felhasználók biztonságosan böngészhetnek és megtekinthetik a weboldalak értékelését közvetlenül a keresési eredményeknél, így előre láthatják, ha egy weboldal nem biztonságos.

 

A Norton Identity Safe béta verziójában megtalálható a Norton Safe Web is, amelynek segítségével a felhasználók hitelesítő adatokat kaphatnak, mielőtt veszélybe kerülnének egy nem biztonságos weboldal miatt. A Norton Safe Web alapos helyszíni elemzést nyújt a felhasználó biztonsági kockázatairól a Norton Community Watch több millió végpontja által azonosított veszélyek alapján, amelyek automatikusan elküldik a gyanús URL-eket valós idejű elemzésre.

 

A Norton arra ösztönzi a béta verzió felhasználóit, hogy megosszák a gondolataikat és megvitassák a termékkel kapcsolatos tapasztalataikat a Norton Public Beta fórumon. Az Identity Safe változata szerepel a Norton Internet Security és Norton 360 díjnyertes termékekben is.


[i] A Norton Identity Safe béta mobil eszközökre kifejlesztett alkalmazását telepíteni kell a készülékeken a Norton Identity Safe hozzáféréséhez. A mobilalkalmazást kiegészíti a PC kliens, amelyet le kell tölteni és telepíteni szükséges a mobilalkalmazás előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük