Tavaly hat európai ország főiskoláinak, egyetemeinek részvételével sikeresen zárult a Henkel Innovation Challenge játék, s ezért idén már 11 országban – köztük Magyarországon is – meghirdetik.

 

Tavaly hat európai ország főiskoláinak, egyetemeinek részvételével sikeresen zárult a Henkel Innovation Challenge játék, s ezért idén már 11 országban – köztük Magyarországon is – meghirdetik.

Hogyan fogunk mosni, mosogatni, önmagunkat, s a lakást tisztán tartani 2050-ben? Szívesen álmodozunk erről, ahogyan több száz és ezer éve elmélkedik a jövőről az ember. Hiszen az olykor vakmerőnek tűnő képzelet-játékok vezettek fantasztikus innovatív ötletekhez, s ezek a fejlődés mozgatórugói.

Merőben új dolog viszont az, ami a Henkel felsőoktatási intézmények számára meghirdetett versenyében szerepel: a fantáziálást profi üzletfejlesztési ismeretekkel társítják A játék mottója: „Take a Henkel brand into the future!", azaz, „Alkossuk együtt a jövőt!". Bármely felsőoktatási intézményből jelentkezhetnek angolul tudó diákok a http://www.henkelchallenge.com/ címen. Az a feladat, hogy háromfős kreatív csapatok dolgozzanak ki egy-egy Henkel mosó-, tisztító vagy testápoló termékkel kapcsolatos innovatív koncepciót, és készítsenek róla egy kétperces videó filmet. Ezt február 3-ig kell feltölteni a játék weboldalára. Február végén hazai Henkel szakértők kiválasztják a 10 legjobb csapatot, és segítik őket az ötleteik továbbfejlesztésében. Az április elején megrendezésre kerülő országos döntő során a csapatok megismertetik ötletüket a Henkel Magyarország Kft. szakértőkből álló zsűrijével, amely kiválasztja a nemzetközi döntőbe jutó magyar csapatot. A hazai döntő valamennyi résztvevője értékes informatikai eszközökkel térhet haza.

A 11 országból továbbjutottak és az internetes közönségszavazattal bejutott plusz egy csapat április végén Brüsszelben az Atomiumban mutathatják be ötleteiket. A Henkel nemzetközi vezetőiből álló testület dönt arról, ki nyeri meg a Henkel Innovation Challenge versenyt. A nemzetközi döntőben nyertes csapat a Karib-szigeteken nyaralhat, ezen kívül a második és harmadik helyezettel együtt eltölthet egy napot a Henkel düsseldorfi központjában, találkozón vehet részt a vállalat elnökével.

Az izgalmas feladaton és a nyereményen kívül a pályázat jó lehetőség arra is, hogy a hallgatók kapcsolatba kerüljenek egy jelentős vállalattal, megismerjék azt, s megismertessék magukat, mint potenciális munkavállalókat is.

A regisztráció határideje: 2009. január 12.

http://www.henkelchallenge.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük