Iskola előtti készségfejlesztés — Rajzfilmek az óvodásoknak- segítség az anyukáknak

A Disney Junior,  a Disney Csatorna óvódásoknak szóló különleges adásblokkjában olyan sorozatok szerepelnek, amelyek segítenek a gyerekeknek az iskolára felkészülni. A Disney Junior június elsejétől indul Magyarországon, de már számos rajzfilm megtekinthető a csatornán. Most a szülők is áttekinthetik, hogy az egyes sorozatok hogyan támogatják gyermekeik fejlődését.

A Disney Junior,  a Disney Csatorna óvódásoknak szóló különleges adásblokkjában olyan sorozatok szerepelnek, amelyek segítenek a gyerekeknek az iskolára felkészülni. A Disney Junior június elsejétől indul Magyarországon, de már számos rajzfilm megtekinthető a csatornán. Most a szülők is áttekinthetik, hogy az egyes sorozatok hogyan támogatják gyermekeik fejlődését.

Az óvodásoknak szóló rajzfilmeknek alapeleme, a humor és vidámság, annak érdekében, hogy a tanulás élvezetes és játékos élménnyé legyen. A sorozatok segítenek a gyerekeknek a számos olyan készséget elsajátítani, amelyeknek felkészítik őket az iskolai életre, a tanulásra. Az óvodások többek között matematikai, logikai példákkal ismerkedhetnek meg, miközben a mókás karakterek környezettudatosságra és az egészséges életmódra ösztönzik őket.

 

Gyermekfejlődési szakember, valamint számos szülő is részt vett az adásblokk összeállításában: „Meghallgattuk a szülők gondolatait, aggályait, és ennek jegyében olyan műsorkínálatot dolgoztunk ki, amely biztosítja, hogy megfeleljünk az elvárásaiknak."-mondta

Beth Gardiner, a Disney Junior EMEA eredeti műsorkínálatért és fejlesztéséért felelős alelnöke.

 

Most a magyar szülők is megismerkedhetnek azzal, melyik rajzfilm, milyen képesség, készség fejlesztésében nyújt segítséget a gyerekeknek, így könnyebben kiválaszthatják gyermekük számára a legmegfelelőbb sorozatot. 

 

 

Spanyol tanulás, konfliktuskezelés- Manny mester

A Manny mester egy multikulturális sorozat, amely arra inspirálja a gyerekeket, hogy lelkesen szálljanak szembe a kihívásokkal, miközben spanyol alapszavakat tanít nekik és megismerteti őket a latin kultúrával. A történet a Sheet Rock Hill multikulturális közösségében játszódik és Manny Garcia, a barátságos ezermester történetét követi, akinek heves, néha veszekedő szerszámai vannak, de együtt megjavítanak mindent. Mindeközben Manny és barátai konfliktuskezelési és probléma megoldási példákat mutatnak be, a Disney azon missziójának részeként, hogy segítsék a gyermekek egészséges tanulását és fejlődését.

 

Matematika tanulás- Mickey Egér Játszótere

Mickey egér, a világ legkedveltebb karaktere ebben a sorozatban tűnik fel. Izgalmas, modern, számítógépes, háromdimenziós megjelenésében Mickey egér a 2-5 éves gyerekeknek vidám és szórakoztató módon nyújt segítséget különböző problémák megoldásához és az egyszerű matematikai műveletek megértéséhez. A sorozat a matematikai készségek szórakoztató elsajátítását helyezi előtérbe. A gyerekek fejleszthetik matematikai tudásukat, megtanulhatják felismerni a különböző formákat, motívumokat és számos képrejtvényeket fejthetnek meg. 

 

Gyakorlatias feladatok, időbeosztás- Oso ügynök

Oso, különleges ügynök, a plüss panda segít a gyerkőcöknek elvégezni olyan hétköznapi feladatokat, mint a levél postára adása, a szobájuk kitakarítása vagy a könyvtári kölcsönzés megismerése. Ha a gyerekek követik azokat az utasításokat, amiket Oso segítőkész pajtása, Mancs Parancs ad, akkor megtanulhatják, hogyan szervezzék meg és osszák be a mindennapi feladataikat 3 egyszerű lépésben, pont úgy, ahogy Oso csinálja.

 

 

Környezettudatosságra nevelés- Dzsungelélet

A sorozat a dzsungelben élő, kerekeken guruló állatok kalandjairól szól.  A dzsungel félig állat és félig jármű lakói közé tartozik Röfi, a rózsaszín malacka, aki a dzsungel hírnöke, az elefánt és a furgon keverékéből létrejött Eli, aki a dzsungel lakóinak csomagjait kézbesíti, és a Bogarak, a dzsungel mindig tanulni vágyó, játékos gyermekei. 

A sorozat alappillére az az innovatív hozzáállás, amely arra bíztatja az óvódásokat, hogy legyenek környezettudatosak, és ismerjék meg a természet értékeit.  Ezen kívül a sorozat a dzsungel számos pontján elhelyezett jelzőtáblák és szimbólumok használatával segít az iskola előtti készségek fejlesztésében. Az óvódások örömüket lelhetik a táblák jelentésének megfejtésében, amelyek segítenek megérteni magát a történetet. 

 

Problémamegoldás, zenei nevelés- Jake, a Sohaország kalóza

Az új sorozat egy zenés, interaktív kincsvadászat, amelyben a gyerekek megismerkedhetnek a kalózcsapat tagjaival, Jake-kel, a kapitánnyal, és két  barátjával, valamint az ellenséggel, Hook kapitánnyal. A kis kalózok útjuk során példát mutatnak csapatmunkából, megismertetik a gyerekeket különböző problémák, logikai feladatok megoldására; valamint minden sorozatban megtanítanak a gyerekeknek egy-egy kalóz dalocskát is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük