Kern András, Hernádi Judit és Heilig Gábor fellépésével veszi kezdetét jövő hét szerdán a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat idei évadja. Júliusban és augusztusban összesen nyolc koncertre kerül sor az Állatkertben, nyolc egymást követő hét szerdáján.

 

Kern András, Hernádi Judit és Heilig Gábor fellépésével veszi kezdetét jövő hét szerdán a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat idei évadja. Júliusban és augusztusban összesen nyolc koncertre kerül sor az Állatkertben, nyolc egymást követő hét szerdáján.

 

Július 5-én szerda este került sor a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat idei évadjának nyitóelőadására. Ezen az estén Kern András Lövölde tér című koncertjét láthatja és hallhatja a nagyérdemű az Állatkert színpadán, az est vendégei Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek. A szezonnyitó előadást követően egészen augusztus végéig minden szerdán este lesznek koncertek az Állatkertben, így összesen nyolc koncertre kerül majd sor az alábbi program szerint:

 

július 5. (szerda), 20:30 – Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor)
Lövölde tér

            (esőnap július 6-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

július 12. (szerda), 20:30 – Budapest Klezmer Band (vendég: Tompos KátyaÖrömteli klezmer

(esőnap július 13-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

július 19. (szerda), 20:30 – Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra (koncert és táncbemutató)Aki él és mozog, az szvinget jár

(esőnap július 20-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér partja lesz;

 

július 26. (szerda), 20:30 – Sárik Péter Trió (vendég: Falusi Mariann, Berki Tamás, Szőke Nikoletta)Jazz-kívánságműsor különkiadás!

(esőnap július 27-én, csütörtökön); a koncert helyszíne a Nagy-tó partja lesz;

 

augusztus 2. (szerda), 20:30 – Geszti (vendég: Széles Iza)

(esőnap augusztus 3-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

augusztus 9. (szerda), 20:30 – Papajazz (vendég: Malek Andrea, Szolnoki Péter)

(esőnap augusztus 10-én, csütörtökön); a koncert helyszíne a Nagy-tó partja lesz;

 

augusztus 16. (szerda), 20:30 – Budapest Bár

(esőnap augusztus 17-én, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

augusztus 23. (szerda), 20:30 – „Sztártesók" alapítványi jótékonysági ráadáskoncert Tóth Verával és Tóth Gabival, Vastag Tamással és Vastag Csabával, valamint Király Lindával és Király Viktorral

            (esőnap nem lesz); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek – az augusztus 23-i alapítványi ráadáskoncert kivételével – az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester országos jegyirodai hálózatánál (online: www.jegymester.hu) válthatók 3700 forintos egységáron. Az alapítványi „Sztártesók" koncertre a belépőjegyek az Alapítványnak tett adományként válthatók meg 3700 forintos áron. A főbejárat melletti alapítványi irodában – korlátozott számban – kiemelt támogatói jegyek is kaphatók 10.000 forintért. A kiemelt támogatók az augusztus 23-i előadást VIP-ülőhelyekről élvezhetik, és meghívást kapnak a koncertet követő állófogadásra is.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió" című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni.

 

Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként az elmúlt másfél évtizedben összesen 111 előadásra került sor az Állatkertben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük