2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kémek és elhárítók

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1370"><img class="image thumbnail" src="/files/images/counterspy2.thumbnail.jpg" border="0" alt="CounterSpy 2 dobozkép" title="CounterSpy 2 dobozkép" width="74" height="100" /></a></span>  <p>A kémprogramok a vírusoknál lényegesen nagyobb veszélyt jelentenek mind a vállalati, mind az otthoni számítógépekre, ráadásul sokszor az összes munkaállomáson zavartalanul tevékenykedhetnek. Antivírust ma már minden számítógépen találhatunk, de megfelelõ kémprogram-védelemrõl még kevés cég gondoskodik, ezért az új károkozók könnyen és sok esetben probléma nélkül terjedhetnek.</p><p>

counterspy 2 dobozkép 

A kémprogramok a vírusoknál lényegesen nagyobb veszélyt jelentenek mind a vállalati, mind az otthoni számítógépekre, ráadásul sokszor az összes munkaállomáson zavartalanul tevékenykedhetnek. Antivírust ma már minden számítógépen találhatunk, de megfelelõ kémprogram-védelemrõl még kevés cég gondoskodik, ezért az új károkozók könnyen és sok esetben probléma nélkül terjedhetnek.

counterspy 2 dobozkép 

A kémprogramok a vírusoknál lényegesen nagyobb veszélyt jelentenek mind a vállalati, mind az otthoni számítógépekre, ráadásul sokszor az összes munkaállomáson zavartalanul tevékenykedhetnek. Antivírust ma már minden számítógépen találhatunk, de megfelelõ kémprogram-védelemrõl még kevés cég gondoskodik, ezért az új károkozók könnyen és sok esetben probléma nélkül terjedhetnek.

A Sunbelt Software új vállalati kémprogram-eltávolítója, a CounterSpy Enterprise 2 a világ elsõ hibrid védelmi rendszereként már több, mint 750.000 káros alkalmazás és kémprogram ellen nyújt egyszerre védelmet.

A CounterSpy Enterprise második kiadása számos újdonságot foglal magában: a VIPRETM antivírus és a FirstScanTM rootkit eltávolító technológiát, és egy új, kernel szintû Aktív Védelmet. A CounterSpy Enterprise 2 már automatikusan is települhet a hálózat összes számítógépére, egyúttal természetesen a Windows Vista operációs rendszert használó munkaállomásokra is. A teljes vállalati védelmi rendszert egy továbbfejlesztett, rendkívül könnyen kezelhetõ központi vezérlõpultról lehet irányítani, ami az új változat erõforrás-optimalizálásainak köszönhetõen akár 5.000 számítógépet is ki tud szolgálni egyetlen szerverrõl.

A CounterSpy 2  hibrid megközelítése egyetlen védelmi rendszerben egyesíti az antivírusok sebészi pontosságát és a kémprogram-keresõ alkalmazások széleskörû eltávolító képességeit. A hagyományos kémprogram-eltávolító technológia és az új VIPRETM antivírus együttes alkalmazásával a CounterSpy 2 megbízható védelmet nyújt az egyre bonyolultabb elektronikus károkozók összes fajtája ellen.

A teljesen újraírt hibrid keresõmotor elõdjénél lényegesen gyorsabb és hatékonyabb: a számítógép lassítása nélkül, mindössze 10-15 MB memóriahasználattal nyújt átfogó védelmet.

Az új FirstScan technológia segítségével a CounterSpy 2 a Windows betöltõdése elõtt, a Windows rendszerhívások megkerülésével képes a károkozók eltávolítására, így a rendszerhívásokat meghamisítani próbáló rootkitek és fejlett kémprogramok sem maradhatnak rejtve. A CounterSpy 2 kernel szintû Aktív Védelme segítségével a károkozókat indulás elõtt képes blokkolni, és a nem kívánatos rendszermódosításokat a károkozó azonnali felfüggesztésével tudja megakadályozni.

Az új vállalati kémprogram-eltávolító minden egyes gépet automatikusan ellenõriz, s ha a vállalat kiszolgálója bármilyen oknál fogva nem elérhetõ, akkor az egyes felhasználóknál telepített programok a Sunbelt Software szervereirõl tudják frissíteni a legújabb kémprogramokat is tartalmazó adatbázisukat. Az új kliensoldali kezelõfelületnek köszönhetõen a végfelhasználók maguk is elindíthatják, illetve leállíthatják az ellenõrzést, de a rendszergazda döntése szerint a CounterSpy 2 akár láthatatlanul is végezheti a dolgát. A rendszergazdák munkáját nagyban elõsegíti, hogy a CounterSpy 2 automatikusan települhet minden, a hálózathoz csatlakozó számítógépre.

A CounterSpy Enterprise 2 kompatibilis marad a korábbi 1.5 és 1.8-as változatokkal, és minden jelenlegi felhasználó ingyenesen válthat az új védelmi rendszerre.

http://www.yellowcube.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.