http://corbijnbudapest.hu/http://corbijnbudapest.hu/   

Ünnepélyes díjátadóval zárult a T-Mobile és a Ludwig Múzeum közös, az EMI közreműködésével kiírt videoklip-pályázata. A videokészítő verseny témája szorosan kapcsolódott a Ludwig Múzeumban 2009. április 29. óta megtekinthető Anton Corbijn retrospektív kiállításhoz.

http://corbijnbudapest.hu/http://corbijnbudapest.hu/   

Ünnepélyes díjátadóval zárult a T-Mobile és a Ludwig Múzeum közös, az EMI közreműködésével kiírt videoklip-pályázata. A videokészítő verseny témája szorosan kapcsolódott a Ludwig Múzeumban 2009. április 29. óta megtekinthető Anton Corbijn retrospektív kiállításhoz.

A kiállítással egy időben indult pályázat Anton Corbijn, a nyolcvanas és kilencvenes évek európai vizuális és audio-vizuális kultúrájának emblematikus alakja és a Ludwig Múzeum közös ötletén alapult. A feladat a holland fotó- és multimédia-művész által a Depeche Mode számára készített Enjoy the Silence című videoklip újraforgatása volt egyéni felfogásban, eredeti ötletekkel, személyes környezetben.  A pályázók akár mobiltelefonjukkal vagy digitális kamerájukkal készített klipekkel is nevezhettek, hiszen a pályázat szakmai zsűrije nem a technikai kivitelezést, hanem a kreativitást és az eredetiséget értékelte. A versenyen amatőr és professzionális eszközökkel megvalósított ötletek egyenlő eséllyel indultak. A pályázatra készített munkákat az alkotók a http://www.corbijnbudapest.hu/ weboldalra tölthették fel, ahol lehetőség volt a klipek megtekintésére és értékelésére.

A versenyre érkezett pályamunkák száma és minősége felülmúlta a szervezők várakozásait, az elismert szakértőkből álló zsűrinek több mint 100 pályamunka közül kellett kiválasztania a tíz legjobbat. A zsűrizési feladatokat Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum igazgatója, Liptay Gabriella, a T-Mobile kommunikációs vezetője, György Péter, az EMI Magyarország ügyvezető igazgatója, Tompa Balázs, a Kirowski Reklámügynökség kreatív igazgatója, Fabricius Gábor, a Republic of Art Reklámügynökség kreatív igazgatója, Dobos Tamás és Pohárnok Gergely operatőrök, valamint Dömötör Tamás filmrendező látták el.

„Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a pályázat témája megmozgatta a multimédiás eszközöket napi szinten használó fiatalok fantáziáját. Különösen kedves számunkra ez a projekt, mert olyan, a mozgóképet és a zenét ötvöző, kreatív szemléletű munkák is születtek, amelyek művészi értéket képviselnek. Ezek egyúttal jól reprezentálják a T-Mobile törekvéseit, hisz zenei támogatásaink részeként már régóta elköteleztük magunkat az elektronikus zenei irányzatok  mellett, szolgáltatásainkkal pedig arra ösztönözzük ügyfeleinket, hogy használják ki a mobilkommunikációs eszközök által kínált sokoldalú multimédiás lehetőségeket." – mondta el a díjátadón Liptay Gabriella, a T-Mobile kommunikációs vezetője.

A legjobbnak ítélt alkotás készítője, Nagy Péter egy HP6730s notebookot nyert mobilinternetezésre alkalmas USB-modemmel, valamint egy 25 ezer Ft értékű EMI ajándékcsomagot.  A második helyezett Sánta Balázs egy 100 ezer Ft értékű MasterCard bankkártyával és egy EMI ajándékcsomaggal lett gazdagabb, míg a harmadik helyen végzett alkotó, Galler András egy 50 ezer Ft értékű digitalis kamerát vihetett haza. Az értékes nyeremények kiosztásán túl a verseny tíz legjobb alkotását kiállítják a Ludwig Múzeum előcsarnokában, valamint a pályázat weboldalán kívül a Music Television csatorna Top 10 at 10 műsorában is láthatók lesznek.

 A videoklip-kiállítás a Múzeumok éjszakájára nyílik meg a nagyközönség számára, és a Corbijn kiállítással együtt 2009. július 5-ig tekinthető meg.

A dijazott clipek innen tölthetők le, illetve nézhetőek meg:

http://corbijnbudapest.hu/1_Nagy_Peter-Enjoy_the_silence__208.mp4

http://corbijnbudapest.hu/2_Santa_Balazs-Enjoy_the_silence__5471.wmv

http://corbijnbudapest.hu/3_Galler_Andras-Enjoy_the_silence__6358.mp4

http://corbijnbudapest.hu/4_Filler_Mate-Break_the_silence__3643.wmv

http://corbijnbudapest.hu/5_Hodovan_Laszlo-Endzsoj_de_szajlensz__980.mp4

http://corbijnbudapest.hu/6_Matyasi_Gabor-HALkit__6790.mov

http://corbijnbudapest.hu/7_Leboniczki_Dalma-dotsilence__431.mp4

http://corbijnbudapest.hu/8_Nagy_Gabor_Istvan-REC_at_White_dot_com__1168.mpg

http://corbijnbudapest.hu/9_Werner_Zsuzsanna-Search_for_silence__6740.mp4

http://corbijnbudapest.hu/10_Ecsedi_Zsolt-Touring_the_Puppets_Do_it_yourself__1324.wmv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük