Panda GateDefender IntegraPanda GateDefender Integra

A Panda GateDefender Integra új verziója a nagyvállalatok védelmi színvonalát hozza a kis- és középvállalkozások szintjére: a készülék minden védelmi alkalmazást egy hardvereszközben egyesít.

  Panda GateDefender IntegraPanda GateDefender Integra

A Panda GateDefender Integra új verziója a nagyvállalatok védelmi színvonalát hozza a kis- és középvállalkozások szintjére: a készülék minden védelmi alkalmazást egy hardvereszközben egyesít.

Megjelentett a Panda Security ún. UTM (Unified Threat Management, egységesített veszélykezelés) eszköze, a Panda GateDefender Integra SB, amelyet az IT-biztonságtechnikai cég kifejezetten a KKV-k számára, 50 fős létszámig fejlesztett ki.

– A GateDefender Integra a kis- és közepes vállalatok számára teszi lehetővé azt a védelmet, ami eddig csak a nagyvállalati szegmensben volt elérhető – magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Az eszköz üzemeltetéséhez kvázi nincs is szükség szakemberre, ráadásul plug&play, és az árát is a KKV-k költségvetéséhez szabtuk. A legfőbb előnye, hogy a spamszűréstől kezdve a behatolásvédelemig mindent ugyanaz az eszköz intéz, nem kell különálló alkalmazásokkal terhelni a szervert. Sőt, egy-egy szerverupgrade-et is meg lehet spórolni: az erőforrásigényes tartalomszűrő alkalmazások eltávolításával a szerveren másra fordítható erőforrások szabadulnak fel, míg a GD Integra teljeskörű védelmet nyújt.

A hardvereszközökben a következő modulok találhatók meg:

  • – tűzfal: biztosítja a kifelé irányuló és a belső adatforgalom érintetlenségét
  • – behatolásgátló rendszer (Intrusion Prevent System, IPS): megakadályozza, hogy illetéktelenek hatoljanak a rendszerbe
  • – VPN: őrzi az interneten keresztül küldött bizalmas információkat
  • – malware-védelem: a jelenleg ismert összes rosszindulatú kód (vírusok, trójaiak stb.) véd
  • – tartalomszűrő: a ki- és befelé irányuló forgalmat szűri
  • – spamszűrő: tehermentesíti a vállalatok levelezését
  • – webszűrő: letiltja a nem munkával kapcsolatos webes tartalmakat.

A Panda GateDefender Integra az egyetlen „plug and protect" UTM a piacon: a plug&play elven működő eszköz azonnal használható, ráadásul a vírusszignatúrákat, a behatolásgátló rendszer leíró szabályait, és a webszűrőt 90 percenként frissíti, a spamfiltert pedig percenként. A munka érdemi részét a Panda cloud-technológiája végzi, a Kollektív Intelligencia-technológiával karöltve.

– A felméréseink szerint a cégek ellen irányuló támadások 99%-a az internetről érkezik – tette hozzá Sándor Zsolt. – Ilyen körülmények mellett mindenki számára elengedhetetlen a megfelelő védelem, ami viszont a támadások számának gyarapodásával egyre több költséget és erőforrást emészt fel. A Panda GateDefender Integra SB gyakorlatilag a Panda legújabb technológiáit használja, a kezelése viszont olyan egyszerű, hogy az üzemeltetéséhez nem szükséges nagy szakértelem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük