2023.május.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Korszerűsítette és kibővítette a közvilágítást az E.ON Seregélyesen

2 perc olvasás

serege.jpgA vállalat közel 270 új fénypontot telepített a községben a meglévő 497 mellé, melyeket szintén újakra cseréltek, a későbbiekben pedig további 84 új lámpát helyez majd ki. A településen az új rendszer biztonságosabb környezetet kínál a lakóknak, valamint gazdaságosabb és környezetbarát közvilágítást nyújt az energiatakarékos LED lámpáknak köszönhetően.

 

Április 27-én egy átadási ceremónia keretében avatta fel az új közvilágítási rendszert Seregélyesen Horváth Sándor, a település polgármestere, a fényforrásokat biztosító Hungaro-Lux Kft. és az E.ON képviselői. Az átadott új közvilágítási rendszer országos szinten egyedülálló: az új, energiatakarékos, hazai mérnökök által fejlesztett és itthon gyártott LED világítótestek a fényáramszabályozás technológiájával növelik az energiamegtakarítást, így téve sokkal gazdaságosabbá a közvilágítást. A projektnek köszönhetően Seregélyes bevilágítottsága lényegesen javul, mivel a korábbi 497 darab elavult lámpa helyett 766 darab LED világítótest biztosítja majd az energiatakarékos közvilágítást.

 

„Örömmel mondhatjuk, hogy a ma átadott energiahatékony lámpák nemcsak a lakossági igényeknek, de az útügyi szabályoknak is maximálisan megfelelnek. Ezek a lámpák a kevésbé használt időszakokban automatikusan visszaállnak egy csökkentett teljesítményre, így energiát is spórolunk velük, amivel csökken a település fogyasztása és a környezetet is védjük. Az E.ON szakembereivel a munkálatok alatt végig konstruktívan tudtunk együttműködni, precízen végezték a kivitelezést, pedig ez nem volt mindig egyszerű az időjárási körülmények miatt“– mondta Horváth Sándor, Seregélyes polgármestere.

 

„Nagyon büszkék vagyunk erre az új, Magyarországon eddig egyedülálló közvilágítási modellre, amit közösen hoztunk létre Seregélyesen a település önkormányzatával és a Hungaro-Lux Kft.-vel. A projektet egy közbeszerzési pályázat során nyerte el az E.ON, így a vállalat tervezte és kivitelezte a munkálatokat, illetve üzemelteti a világítótesteket. Seregélyes Önkormányzata és az E.ON 15 évig működik majd együtt a jövőben” – mondta Lehoczki Balázs, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

 

https://youtu.be/xj31C1f-DpQ

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.