2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LEDVANCE 2016 – 2018: fényforrás gyártóból a teljes körű LED világítási vállalatig

6 perc olvasás

ledvance_stand_a_l_b_2018_kiallitason.jpgKevesebb, mint két év alatt a LEDVANCE a főként hagyományos fényforrások gyártójából egy önálló, dinamikus és világszerte működő világítástechnikai vállalattá vált, az általános világításhoz az egyik legátfogóbb LED-termékválasztékkal. A LED lámpatesteket tekintetében kevesebb, mint két évvel ezelőtti alap portfólió a világítástechnikai szakemberek és a végfelhasználók számára immár széles körű kínálattá vált. A LEDVANCE rekordidő alatt betört Európa legjobb tíz lámpatest beszállítója közé, és ma már vezető pozíciót szerzett a globális növekedési piacon. Ennek a célzott növekedésnek a hajtóereje a portfólió folyamatos bővítése, a felhasználóbarát és minőségi terméktervezés. A LED lámpatestek, a LED fényforrások és az intelligens otthoni rendszerek számos új termékén kívül a LEDVANCE a Light + Building-en mutatja be először az újonnan kifejlesztett “SCALE” lámpatestjét. Kis- és nagykereskedelmi partnerei számára mindez azt jelenti, hogy a LEDVANCE-től egy helyről szerezhetik be a modernül formatervezett, kiváló minőségű LED termékeket, első osztályú vevőszolgálattal párosulva.

 

A jövő fényét alakítjuk – közel 100 éves tapasztalattal a világítási világpiacon

 

A LEDVANCE-t a Fejlett Fény ígérete hajtja. A holnap világítási technológiáján dolgozik, hogy kibővítse azokat a lehetőségeket, ahogyan a fényt használjuk az életünkben. A LEDVANCE közel 100 éves tapasztalattal rendelkezik a világítástechnikai iparágban, egyike annak a kevés globális világítástechnikai szereplőinek, amelyek irodái több mint 50 országban működnek, és több mint 140 országban folytatnak üzleti tevékenységet.

 

 

A LED lámpatest portfólió 2018. évi masszív bővülése – elegáns, minimalista formatervezéssel

 

Ambiciózus növekedési célkitűzései alapján a LEDVANCE a LED lámpatest választékát a naptári év végére több mint 2700 termékre bővíti, ami 2016-hoz képest mintegy tízszeres növekedést jelent. A puszta számoknál azonban fontosabb a LEDVANCE megszokott minősége és a termékek széles körű funkcionalitása. A magas színvonalú lakásvilágítási háttérvilágítástól az irodák káprázásmentes világításán át a poros, meleg vagy párás üzemekben működő, a legfrissebb vezeték nélküli szabványokon alapuló intelligens világításig – a LEDVANCE lámpatestek LED fényforrásai és legmodernebb érzékelői az iparágak és ágazatok rendkívül széles körében elégítik ki a világítástechnikai szakemberek követelményeit, megfelelve a fogyasztók igényeinek.

 

A lámpatest szegmensben elért siker egyértelmű üzenetet jelent. Forgalmát tekintve a LEDVANCE jelenleg Európa tíz legnagyobb lámpatest gyártója közé tartozik, és további célja, hogy 2020-ig Európa öt és a világ tíz legjobbja között kíván lenni.

A professzionális LED lámpatestekhez létrehozott új “SCALE” formanyelvet először a Light + Building-en mutatják be a nagyközönség számára. A dizájnt Németországban fejlesztették ki azzal a céllal, hogy a LEDVANCE modern márkáját a háromdimenziós formával is hangsúlyozzák a termékeken keresztül, a LEDVANCE márka agilitását és letisztultságát kifejezve.

 

 

LED fényforrások különböző feladatokhoz

 

A LEDVANCE korszerű LED fényforrások széles választékát kínálja, melyet a jövőben nagymértékben bővíteni kíván. A LED-fényforrások lenyűgöző műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, pl.: 190 lumen/watt fényhasznosítás és 97-es színvisszaadási index (CRI) is elérhető. A költséghatékony és energiatakarékos LED-fényforrások iránt nagy kereslet mutatkozik az olyan fejlődő piacokon, mint India és Kína. Indiában pl.: a LEDVANCE a közelmúltban nyert el egy kormányzati szerződést 25 millió LED-es lámpa szállítására, amely az indiai kormányt fogja segíteni ambiciózus nemzeti fenntarthatósági céljai elérésében.

 

 

Okos világítás, tisztán és egyszerűen

 

A LEDVANCE úgy látja, hogy az intelligens világítás a legjobb módja annak, hogy a fogyasztók megismerkedjenek az intelligens otthonok világával. A fogyasztók körében a piacra jutás érdekében azonban az intelligens világításnak mindenek fölött egyvalaminek kell megfelelnie: egyszerűnek kell lenni. Könnyen integrálható legyen az intelligens otthoni rendszerbe és egyszerűen használható legyen, hogy azonnal kellemesebb hangulatot teremtsen.

 

A Smart+ típuscsaláddal a LEDVANCE olyan új generációs intelligens termékeket kínál a fogyasztóknak, amelyek gyakorlatilag minden elterjedt otthoni platformmal kompatibilisek. A Light + Building-en a LEDVANCE a ZigBee szabványnak – a legújabb ZigBee 3.0 szabványt is beleértve – megfelelő, nagymértékben kibővített termékcsaládját, valamint az új, kifejezetten Apple környezetre tervezett termékeit mutatja be. Az olyan asszisztensek, mint például az Alexa az Amazon-tól és a Siri az Apple-től, kényelmes módszert kínálnak a hangparancsokkal történő vezérlésére. Az Apple és az Amazon esetében további átjáróra (gateway-re) sincs szükség.

 

Az emberközpontú világítás (Human Centric Lighting, HCL), más szóval olyan fény, amelynek biológiai hatása van a jólétünk javítására, fontos szerepet játszik a LEDVANCE életében. Ezzel kapcsolatban döntő fontosságú, hogy a LEDVANCE az első olyan szolgáltatók között legyen, amelyek a jólétet, a hangulatot és a motivációt kedvezően befolyásoló megoldásokat, ugyanakkor a lehető legkönnyebben telepíthető és használható termékeket kínálják. A LEDVANCE elkötelezettje annak, hogy a HCL az általános világítás szerves részévé váljék. Annak az iránynak az illusztrálására, hogy a LEDVANCE milyen lépéseket tesz a HCL irányába, a Light + Building lehetőséget kínál arra, hogy egy intelligens fénykapcsoló formájában olyan termékkoncepciót mutasson be, amely egy konferenciateremben a rendelkezésre álló természetes fénynek megfelelően automatikusan beállítja a világítást, és lehetővé teszi a különböző világítási módok beállítását is.

 

Mindezen tényezők kombinációja lehetővé teszi a LEDVANCE számára, hogy a LED-alapú általános világítás teljes körű szolgáltatóvá váljon, és erős partnere legyen a világ minden részén nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szektoroknak, az építőanyag áruházaknak vagy az e-kereskedelmi vállalkozásoknak, és végül, de nem utolsó sorban a végfelhasználóknak.

 

“A LEDVANCE hosszú utat tett meg a 2016-os legutóbbi Light + Building óta. Az OSRAM-ból történt kiválás, a tulajdonosváltozás, a LED lámpatestek piacának bővülése, a LED fényforrások portfóliójának kiterjesztése és az intelligens otthoni termékek megjelenése szilárd alapot teremtettek a jövőbeli növekedéshez. A tervezett átalakítási intézkedések, mint például a termelési és logisztikai területek konszolidációja, szintén helyesek és fontosak. Ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttes elképzeléseink most már határozottabbá váltak a fény jövőjének alakításában. Célunk világos: a világ első számú LED-alapú általános világítási pozícióját kívánjuk elérni. A Light + Building számunkra fontos mérföldkő a cég történetének ebben az új és izgalmas fejezetében” – mondta Dr. Jacob C. Tarn, a LEDVANCE vezérigazgatója a vállalat dinamikus fejlődéséről.

 

 Light + Building Online Special

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.