2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Legsikeresebben debütált játékosok a top foci bajnokságokban

3 perc olvasás
Sikeresen, gólokkal debütált játékosokat gyűjtöttünk össze, a top foci bajnokságokból.
soccer 263716 1920

Egy játékosnak az első mérkőzése egy csapatban mindig izgalmas és felemelő pillanat, van akiknek ez jobban sikerült, és van akiknek nem annyira jött össze, most azokra koncentráltunk, akiknek nagyon is jól sikerült a bemutatkozásuk. A listában, ami egy online fogadás oldal segítségével készült, az 1990 utáni debütálásokat vettük figyelembe.

A topligákat figyelembe véve 1990-től 3 gól volt a csúcs egy debütáló játékostól, ebben a Bundesliga a csúcstartó, ott 5-ször is megesett ez.

A legutóbbi esetig nem is kell sokáig visszamenni az időben, hiszen Haaland 2020 januárjában 3 góllal mutatkozott be a Dortmund csapatába egy Augsburg ellen 5-3-ra megnyert bajnokin. A norvég csodagyerek ezután se állt le a gólgyártással és elképesztő szezonon van túl, nagy kérdése, hogy tudja-e onnan folytatni, ahol abbahagyta. A dortmundi csatároknak úgy látszik jól megy az első meccsükön, hiszen Aubameyang is 3 góllal nyitott 2013-ban, ekkor is az Augsburg volt a szenvedő alany. Előtte 2008-ban Martin Fenin a Frankfurt csatárja mutatkozott be 3 góllal a Bundesligába, a csapata 3-0 arányban tudott nyerni akkor a Hertha ellen. A következő játékos az időben a brazil Adhemar volt, aki mesterhármassal nyitott, a Stuttgart 6-1-re ütötte ki azon a 2001-es bajnokin a Nürnberget. Végül pedig Olaf Marschall tudta véghez vinni ezt a bravúrt 1993-ban, az Unibet magyar oldala szerint.

A Premier League-ben nem ilyen hosszú a sor, itt mindössze az olasz Fabrizio Ravanelli tudott gólt szerezni a legelső bajnokiján. Ravanelli 1996-ban mutatkozhatott be a Middlesbrough csapatában, ahol a 3 találata egy döntetlenre volt elegendő.

A spanyol bajnokságban is akad egy friss nevünk, André Silva 2018-ban a Sevillában szerzett mesterhármas debütálásként, ezt a Rayo Vallecano csapata bánta akkor. DE még nincs vége a sornak, vissza kell repülnünk az időbe 1993-ig, amikor a brazil gólvágó Romárió bemutatkozhatott Barcelonában, emlékezetesre sikerült az a találkozó, Romárió 3 góljával nyertek 3-0-ra a katalánok akkor.

A Seria A-ban nem fordult elő még ilyen eset, hogy egy játékos 3 góllal nyisson egy csapatnál, a jövőben érdemes lesz erre figyelni, hátha megtörik a jég.

Utoljára pedig a francia bajnokság maradt, ahonnan egy esetet tudunk hozni 2000-ból, szintén a nem kis nevű portugál gólvágó Pauleta mutatkozott be ilyen szépen, a Bordeaux csapata egy ötöst rúgott azon a meccsen a Nantes-nak. 2003-ban a PSG-hez került a portugál center, ahol szintén nem volt gond a rúgott góljainak a mennyiségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.