2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Légy az élet csodálója

3 perc olvasás

aaaa_22.jpgA könyvfesztivál alkalmából érkezik Eszterhai Katalin harmadik kötete. A nagy sikerű Akaratunk gyógyereje (2016) és a Majdnem Esterházy (2017) című kötetek után Eszterhai Katalin legújabb könyvében a tőle megszokott derűs bölcsességgel és fékezhetetlen életörömmel beszél az időskorról, a szeretet erejéről és a minket körülvevő apró csodákról.

 

Hittel vallja, éveink számától függetlenül sosem késő rácsodálkoznunk a világban mindenütt ott rejlő szépségre. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelenő kötet egyes fejezeteiben lenyűgöző meséket olvashatunk emberekről, akiket különféle kihívások elé állított az élet, akik mind eltérő módon szemlélik a világot, és akiket egyetlen cél vezérel: megtalálni a boldogságot. A kötetet Kéménczy Dorotea csodálatos illusztrációi díszítik.

 

A kötet bemutatójára 2018. április 20-án, pénteken 16 órakor kerül sor a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében, a rendezvény Supka Géza termében (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.), ahol az írónővel Bayer Ilona beszélget. A kötet pécsi könyvbemutatóját 2018. április 24-én, kedden 18 órakor tartják az Auguszt Házban (7626 Pécs, Orsolya u. 8–10.).

 

„Vizsgálgatom az életemet, bennem él a vágyakozás a jóra, és játszom a mindennapjaimat, közben elhiszem, hogy akárhány évesek is vagyunk, léteznek a csodák, amelyeket mindenki a saját lelkében hordoz. Én szeretem a barátaimat, szeretem a körülöttem nyüzsgő világot, a nevetést, a sírást… Várakozásaim fiókját még ki-be húzogatom, még sok minden belefér… ünnepelni szeretném az örömöket, hinni, hogy nem baj az, ha időnként a könnyeink sós esője záporozik. Nem baj az, ha rájövünk: tévedtünk, ha a boldogtalanság és a boldogság összekapaszkodik bennünk, ha a gyerekkori álmok kitörölhetetlenül bennünk maradnak… Ha már olyan öreg leszek, hogy már bizonytalanul, ingatagon járok és a lábam alig érinti a földet, ha már nem tudom eldönteni, hogy repülni, elesni vagy meghalni szeretnék, még akkor is keresni fogom azt az örökszép világot, ahol a félelemnek nincs hatalma, ahol öregen is önmagamhoz méltó tudok maradni, ahol a szeretet irányítja az utamat, ahol a »Jövő minden reményét ringatom, / Mint a vihart és fészket a falomb. / Így állok örök békességbe már / S az Istent várom, aki földre száll.«”

 

Eszterhai Katalin újságíró, szerkesztő, televíziós producer. 1987-ben férjével és lányaival együtt Olaszországba költöztek, majd két év római tartózkodás után Kanadában lelték meg új hazájukat. A szerző két korábbi kötete az Akaratunk gyógyereje 2016-ban, illetve a Majdnem Esterházy 2017-ben jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában.

 aaaa_22.jpg

Eszterhai Katalin:

 Légy az élet csodálója

Alexandra Kiadó

288 oldal

Keménytáblás

ISBN: 9789634471424

Várható megjelenés: 2018. április 17.

 

 

 

 

https://alexandra.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.