Lekapcsolták Schmitt Pál Facebook-oldalát csütörtökön kora este – közölte a hvg.hu.

Lekapcsolták Schmitt Pál Facebook-oldalát csütörtökön kora este – közölte a hvg.hu.

    A portál azt írta, hogy elszabadultak az indulatok Schmitt Pál hivatalos Facebook-oldalán: az utolsó bejegyzéshez 444 hozzászólás érkezett, amelyek jelentős részében az államfő lemondását követelték. Negyed 7 körül az oldal szerkesztői azt közölték, hogy 10 perc múlva lekapcsolják az oldalt. Megtették, az oldal elérhetetlen.
    Az MTI is azt tapasztalta, hogy az államfő Facebook-oldala már nem elérhető.
    A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa csütörtökön úgy határozott, a tényfeltáró bizottság adatait megismerve indítványozza a szenátusnak az államfő kisdoktori címének visszavonását. Az egyetem szenátusának döntéséről este tájékoztatják a nyilvánosságot.
    Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint a doktori eljárás hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának, az egyetem azonban szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.     A Schmitt Pál disszertációjával kapcsolatos jelentést a Semmelweis Egyetem rektora kedden elküldte a nemzeti erőforrás miniszternek tájékoztatásul, valamint állásfoglalás céljából, Réthelyi Miklós viszont illetékesség hiányára hivatkozva felbontás nélkül visszaküldte azt.     Schmitt Pál szerdán Szöulban az MTI Hírcentrum tudósítójának azt mondta, nem mond le a köztársasági elnöki tisztségről. Mint közölte, számára a plágiumgyanút vizsgáló tényfeltáró bizottság végkövetkeztetése "egyfajta elégtétel".

bzt \ bri

MTI 2012. március 29., csütörtök 18:42

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük