2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LEZÁRULT A UPS 15. GLOBÁLIS ÖNKÉNTES HÓNAPJA

2 perc olvasás

index_46.jpgOktóber hónapban a  UPS alkalmazottai ismét öt kontinensen segítettek a vállalat 15. Globális Önkéntes Hónapja során. A cég becslései szerint a munkatársak világszerte több mint 335.000 önkéntes órát ajánlottak fel mintegy 240 társadalmi munkában szervezett programban a hónap során. A programban az idén is részt vettek a vállalat hazai dolgozói is.

 

Az önkéntes hónap során összegyűlt órák hozzájárulnak ahhoz, hogy a UPS dolgozók  2017-ben összesen 2,15 millió önkéntes órát ajánljanak fel jótékony célra, és így közelebb kerüljenek a 2020-ig kitűzött célhoz, a 20 millió felajánlott órához. A UPS és dolgozói eddig több mint 70 százalékát teljesítették ennek a célnak.

 

A hazai UPS dolgozók a Budakeszi Vadasparkban jártak októberben. Az önkéntesek a vadaspark takarításában, megszépítésében segítettek. Az idei megmozdulás volt az utóbbi évek legtöbb UPS-es munkavállalóját és azok családtagjait aktivizáló jótékonysági eseménye a cégen belül; összesen 192 fő vett részt az eseményen. Emellett a magyar dolgozók az év során korábban is hozzájárultak a jó ügyhöz. Májusban a Szent Ferenc Kórház 5 km-es rehabilitációs túraösvényének pihenőhelyein segítettek azok felújításában, a padok festésében, a zöldhulladék eltakarításában. A kórház szívbetegek műtét utáni rehabilitációjának központja. Fő küldetésüknek a megelőzést tartják, és hisznek benne, hogy a mozgás a betegek gyógyulásának a kulcsa.

 

A UPS jótékony kezdeményezéseit, így a Globális Önkéntes Hónap eseményeit is világszerte a UPS Alapítvány fogja össze. Az alapítvány arra ösztönzi a UPS dolgozókat, hogy önkéntes munkájukkal járuljanak hozzá a helyi közösségeik körülményeinek  javításához. A Globális Önkéntes Hónap arra is szolgál, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes társadalmi munka fontosságára, így ezen keresztül a UPS dolgozók a legkisebb segítséggel is komoly eredményeket érhetnek el.

A Globális Önkéntes Hónaphoz kapcsolódóan a UPS minden régióban és üzleti egységében több ezer dolláros adományt ad a legkülönbözőbb nonprofit szervezeteknek. Az idén Magyarországon a Csiki Pihenőkert Régészeti Park kapott 15.000 dollár (mintegy 4 millió forint) támogatást a UPS Alapítványtól.

www.UPS.com/Foundation

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.