Dr Róna IvánDr Róna Iván2010. június 10-én az Európai Turisztikai Bizottság Brüsszelben megrendezett 55. igazgatósági ülése és 78. közgyűlése keretében a résztvevők a Szervezet egyik alelnökévé választották Dr. Róna Ivánt, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatóját.

 

Dr Róna IvánDr Róna Iván2010. június 10-én az Európai Turisztikai Bizottság Brüsszelben megrendezett 55. igazgatósági ülése és 78. közgyűlése keretében a résztvevők a Szervezet egyik alelnökévé választották Dr. Róna Ivánt, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatóját.

 

A tisztség rendkívüli elismerése hazánk európai turizmusban betöltött szerepének, valamint a Magyar Turizmus Zrt. és Dr. Rónai Iván ETC-ben folytatott tevékenységének. Az eddigi elnök, az osztrák Arthur Oberascher hatévi eredményes munka után leköszönt posztjáról, helyébe a korábbi alelnök, Petra Hedorfer, a DZT (Német Turisztikai Központ) vezérigazgatója lépett. Az ETC a 39 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő marketingszervezet, amelynek fő célja Európa mint turisztikai desztináció promóciója a tengerentúli küldőpiacokon.

Június 10-én, Brüsszelben került sor az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) 55. igazgatósági ülésére és 78. közgyűlésére. Az esemény fő napirendi pontjaként a résztvevők új elnököt, illetve alelnököket választottak a Szervezet élére. Az ETC elnöki tisztségét a korábbi alelnök, Petra Hedorfer látja el a továbbiakban, az ETC egyik alelnökévé pedig Dr. Róna Ivánt, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatóját választották a Bizottság tagjai.

Az igazgatósági ülésen a szakemberek továbbá megtárgyalták a Szervezet 2009. negyedik negyedévi és a 2010. év első negyedévi tevékenységét, valamint a 2010-2011-es évekre vonatkozó költségvetést. Nick Hall, az ETC online marketing menedzsere bemutatta a Szervezet 2010. évi digitális marketingtervét és portálját, a továbbiakban pedig a közös oldal, a http://www.visiteurope.com/ kínai verziója és a Francia Idegenforgalmi Hivatalnak (Atout France) tett stratégiai javaslatok is elhangzottak. Az igazgatósági ülés napirendi pontjait a közgyűlésen részletesen is megvitatták a szakemberek, valamint áttekintették az USA-ban és Kanadában működő ETC csoportok 2009-es tevékenységét, és tárgyalták az idei évi státuszukat is. A program délután Andy Daines, a Marketing és Technológiai Hálózat (Marketing&Technology Network – MTN) elnökének, valamint a Leslie Vaella, a Kutatási Igazgatók (Market Intelligence Group – MÍG) elnökének prezentációjával zárult. A Szervezet következő igazgatósági ülésére és közgyűlésére idén ősszel kerül sor.

Az ETC tevékenységének három kiemelt területe a piackutatás, a legjobb gyakorlatok népszerűsítése és a marketingkommunikáció. A Szervezetnek Magyarország 2005-től tagja. Hazánk aktív szerepét az ETC munkájában jelzi, hogy Magyarország az elmúlt években számos alkalommal adott otthont a Szervezet üléseinek. Dr. Róna Iván alelnökké választása tovább erősíti Magyarország európai turizmusban, valamint az Európai Turisztikai Bizottságban való szerepének jelentőségét.

A szervezettel kapcsolatos információk, publikációk, valamint az európai turizmust érintő tanulmányok az ETC http://www.etc-corporate.org/ címen elérhető szakmai honlapján letölthetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük