Ötödik alkalommal hirdette meg az Erste Group a „KONTAKT Erste Fashion" díjat Közép- és Kelet-Európa kiemelkedő divattervezői számára. A díjat idén a három magyar divattervező alapította USE unused márkanév kapta.

 

Ötödik alkalommal hirdette meg az Erste Group a „KONTAKT Erste Fashion" díjat Közép- és Kelet-Európa kiemelkedő divattervezői számára. A díjat idén a három magyar divattervező alapította USE unused márkanév kapta.

Ruth Goubran az Erste Group társadalmi kapcsolatokért és szponzorációért felelős vezetője a díjjal kapcsolatban elmondta: az ötezer euróval is járó Erste Kontakt Fashion díjjal szeretnének hozzájárulni a különlegesen kreatív és impresszív közép- és kelet-európai divattervezők további munkájához, akiknek a bécsi fesztivál kiváló lehetőséget jelent nemzetközi ismertségük növelésére is.

A díjnyertes USE unused márkanevet alapító három divattervező, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András együttműködése 2003-ban kezdődött, amikor mindhárman a MOME (Moholy-Nagy Iparművészeti Egyetem) hallgatóiként nemzetközi versenyeken vettek részt, illetve elkészítették vizsgakollekciójukat. Első sikereiket – például a londoni Cumulus Fashion Tour első helyét, vagy egy film jelmezeinek megtervezésére szóló ajánlatot – követően a csapat az egyetem elvégzése után is együtt maradt, így 2006-ban megszületett közös vállalkozásuk. A három divattervező több sikeres divatbemutatón is részt vett Párizsban, New Yorkban és Tokióban, kollekcióik pedig szép sikereket értek el belföldön és külföldön egyaránt. A 2007-es tokiói nemzetközi divatkiállítás különösen nagy sikernek mondható, hiszen az USE a seregszemle tíz legjobb tervezője között végzett. A csapat ruháit rendszeresen mutatják be különféle magazinok, de a filmfesztiválok és díjátadók vörös szőnyegén is felbukkannak nem csak Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban is.

A USE unused fő célja, hogy az egész világon ismert és sikeres magyar divatmárkát hozzon létre, amely nem globalizációs tömegterméket vonultat fel, hanem a magyaros ízeket megőrző kollekciót. A kollekciók sikere nyomán a termékportfólió az elmúlt két év során férfidivattal, szemüvegekkel és kiegészítőkkel bővült. Magyarország mellett a USE unused márka jelenleg az Egyesült Államokban és Japánban van jelen.

Az Erste Group 2004-ben indította útjára a „KONTAKT" névre keresztelt művészeti programot és kezdeményezést, amely a közép- és kelet-európai régióra, valamint az 1960-as és 70-es évek konceptuális művészete mellett a kortárs művészetekre koncentrál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük