2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Májusra befejeződhet Magyarország egyik legfontosabb kastélyának felújítása

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> </p><p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57100"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Fertod%20d%C3%ADszterem.thumbnail.jpg" border="0" alt="A tertődi kastély díszterme" title="A tertődi kastély díszterme" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong>A fertődi kastély díszterme</strong></span></span></p><p>Két ütemben, az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 3,5 milliárd forint értékben valósul meg az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön. Az Esterházy-kastély felújítási munkálatait Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára tekintette meg 2012. január 5-én.</p> <p> 

A tertődi kastély dísztermeA fertődi kastély díszterme

Két ütemben, az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 3,5 milliárd forint értékben valósul meg az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön. Az Esterházy-kastély felújítási munkálatait Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára tekintette meg 2012. január 5-én.

 

A tertődi kastély dísztermeA fertődi kastély díszterme

Két ütemben, az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 3,5 milliárd forint értékben valósul meg az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön. Az Esterházy-kastély felújítási munkálatait Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára tekintette meg 2012. január 5-én.

 

„A választott vezetőknek és a kormánynak az a dolga, hogy jó gazdaként gondoskodjanak Magyarország egyedülálló kincseinek megóvásáról és további fejlesztéséről. Ennek érdekében most reményeink szerint páratlan összefogás valósul meg Fertőd városa és a Kormány között" –  mondta Molnár Ágnes a fertődi Eszterházy-kastélyban tett látogatása során. Az államtitkár a jövőben személyesen veszi szemügyre a hazánkban zajló nagyszabású, több milliárdos fejlesztéseket, ennek a látogatássorozatnak az első állomása volt a fertődi projekt alakulásának megtekintése.

 

A Kormány az Új Széchenyi Terv keretében további forrásokat kíván biztosítani az Eszterházy-kastély felvirágoztatása és valódi világhírű kulturális központtá alakulása érdekében. Eszterháza kultúrtörténeti jelentőségéről és a jövőről szólva Molnár Ágnes kiemelte: a Kormány célja, hogy Fertődön nemzetközi hírű klasszikus zenei képző központot hozzanak létre, mely méltó lesz az egykor itt élő és alkotó Joseph Haydn örökségének ápolására.

 

A közel kétszázötven éves Esterházy-kastély évente csaknem 90 ezer látogatót vonz, az épületegyüttes állapota azonban nem tette lehetővé a látogatószám további növekedését. A kastély és környezete helyreállítása új munkahelyek létrehozását segíti elő, és megteremti a kulturális és turisztikai szempontból európai viszonylatban is kiemelkedő helyszínre és a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba érkezők színvonalas fogadásának feltételeit. A második ütemnél tartó felújítási munkálatok várhatóan májusra fejeződnek be a világörökségi terület központjában.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.