EuroAstra

Másfél tonna libamáj fogyott az V. Libamájfesztiválon

Több mint 14 ezer látogató, 1,5 tonna libamáj, 1 tonna liba darált hús, 600 kg comb: ez a vasárnap zárult V. Libamájfesztivál mérlege. A rendezvényre kilátogatók ízlése alapján a libaburger, a frissen sült libatepertő, a libamájfagyi és a tokaji aszús libamájpástétom bizonyult a legnépszerűbb ételnek.

Több mint 14 ezer látogató, 1,5 tonna libamáj, 1 tonna liba darált hús, 600 kg comb: ez a vasárnap zárult V. Libamájfesztivál mérlege. A rendezvényre kilátogatók ízlése alapján a libaburger, a frissen sült libatepertő, a libamájfagyi és a tokaji aszús libamájpástétom bizonyult a legnépszerűbb ételnek.

 

Vasárnap este zárta kapuit az V. Libamájfesztivál Budapesten, az Erzsébet téren. A rendezvényre kilátogató több mint 14 ezer ember ismét bebizonyította, hogy komoly igény mutatkozik a minőségi gasztronómiai hungarikum iránt. A fesztivál három napja alatt összesen 1,5 tonna libamáj, 1 tonna liba darált hús és 600 kg comb fogyott. 

 

Egész hétvégén számos program színesítette az V. Libamájfesztivált. Az Alföldi Legendárium Szent Anna-tó legendáját bemutató virágkocsija, Vastag Csaba és Mészáros Árpád Zsolt fellépése mellett a fiatalok játékos libaolimpián vehettek részt.

 

A fesztivál elérte célját, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, valamint rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre. A szervezők saját korábbi kutatásuk alapján azt tapasztalták, hogy a húsboltokban nem minden esetben azt kapja a vásárló, amit kért. Éppen ezért a fesztivál ideje alatt segítséget nyújtottak a fogyasztóknak abban, hogy meg tudják különböztetni az eltérő szárnyasból kínált májat, így ne legyenek átverés áldozatai.

 

„A Libamájfesztiválra vendégei körében a legnagyobb sikert a libaburger, a libamájfagylalt, a sült libatepertő és a tokaji aszús libamájpástétom aratta" – mondta Pap Krisztián, a Libamájfesztivált szervező cég ügyvezetője. „Külön örömömre szolgál, hogy a fesztivál látogatói a libamájételek mellé kézműves termelői sajtokat, lekvárokat, mézeket, söröket, borokat és pálinkákat is kóstoltak a hétvége folyamán."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük