2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Meghosszabbították a határidőket! — A Kodály nyomában játék minden fordulójára lehet még nevezni

3 perc olvasás

image1_7.jpgMeghosszabbították a szervezők a Kodály nyomában országos vetélkedő első és második fordulójának határidejét, így mindenki számára, aki indulna az online módon zajló játékon, nyitva áll a lehetőség, hogy eljuttassa pályaművét a különböző kategóriákban az új határidők végéig. A nyertes csapatok és egyéni indulók exkluzív gripen vadászgépes, Mercedes-gyár látogatós és különböző színes kulturális élményekkel teli kecskeméti wellness hétvégével gazdagodnak. A meghosszabbított határidők miatt egészen november 28-ig várják az amatőr táncosok, zenészek, kórusok és képzőművészek nevezéseit az át- vagy feldolgozott Kodály művekkel, táncokkal, alkotásokkal, valamint a kvíz megfejtésekkel a kodaly.kjmk.hu oldalon található feladatokra. A játékra egyénileg vagy 5 fős csapatban lehet nevezni. Mivel a célközönség a fiatal korosztály, az öt fős csapatban maximum 2 fő 18 év feletti csapattag lehet.

 

Mindenki tehetsége szerint válogathat a vetélkedő feladatai között, és még majdnem két hét áll rendelkezésre az elkészült produkciók vagy megfejtések beküldésére. Így aki kedvet érez a dalszövegíráshoz, a zeneszerzéshez, szeret rejtvényt fejteni, remek koreográfiákat tud készíteni, vagy beindítja a vizuális fantáziáját egy Kodály gyerekkari mű, az bátran látogasson el a honlapra és nevezzen a játékra.  A 2. forduló kihívását a Magashegyi Underground zenekar is teljesítette. Feldolgozásuk az alábbi linken tekinthető meg:  https://www.facebook.com/kodalynyomaban/videos/310629399345793/

A táncosoknak pedig az Urban Dance Hungary koreográfiáját ajánljuk, melyet a Kézér Luminous Ballée közreműködésével készítettek a Galántai táncok egy részletére. A videó itt látható: https://www.facebook.com/kodalynyomaban/videos/317295922012474/

 

A kiírásban külön kiemelték, hogy a népdalok és a koreográfia újragondolásához akár korunk népszerű zenei és táncstílusaiból is bátran lehet választani, az illusztrációk esetén pedig az adott zenemű vizuális megjelenítését is értékeli a zsűri a munkák elbírálásakor. A zenés és táncos feladatok esetén fontos tudnivaló még, hogy a produkciókat rögzíteni kell, és YouTube-ra való feltöltésük után a link elküldésével lehet ténylegesen nevezni a játékra.  Az alkotás örömén túl azért is érdemes játszani, mert a fordulók nyertesei exkluzív programokat tartalmazó kecskeméti hétvégét nyerhetnek. Élvezhetik az Aranyhomok szálló minden kényelmét és wellness szolgáltatását, ellátogathatnak a Mercedes gyárba, testközelből láthatnak Gripneket és részt vehetnek a december 15-i ünnepélyes díjátadón, ahol a különleges Bogányi-zongorát maga az alkotó, Bogányi Gergely fogja megszólaltatni.

 

A zsűri által legjobbnak ítélt, 18-18 átdolgozott népdalból vagy táncfantáziából a közönség is megszavazhatja kedvencét a játék honlapján december 1-10. között. Azért is érdemes részt venni a közönségszavazásban, mert a voksolók közül kisorsolt fordulónként 1-1 nyertes szintén az exkluzív kecskeméti hétvégével gazdagodhat párjával együtt.

 

A szervezők tehát mindenkit biztatnak, hogy ragadjon tollat, hangszert, ecsetet, vésőt, egeret, fényképezőgépet, vagy húzzon tánccipőt és induljon Kodály nyomába, hisz a meghosszabbított határidők miatt még minden feladat megoldására van idő.

Részletek a www.kodaly.kjmk.hu  oldalon, valamint a www.facebook.com/kodalynyomaban  és a www.instagram.com/kodalynyomaban  oldalakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.