Elérhetővé váltak a Panda 2009-es szoftverei, amelyekben a korábban nagy érdeklődés mellett bemutatott „Kollektív Intelligencia" modell debütál.

 

Elérhetővé váltak a Panda 2009-es szoftverei, amelyekben a korábban nagy érdeklődés mellett bemutatott „Kollektív Intelligencia" modell debütál.

Elérhetővé váltak a Panda Security 2009-es szoftverei; az ezekben bemutatkozó „Kollektív Intelligencia" az első aktív, közösségi vírusirtó modell, melynek lényege, hogy a Panda vírusirtó szoftvereket használó PC-tulajdonosok egyfajta biztonsági hálózatot alkotnak, és egymásnak segítenek a vírusok felismerésében és kivédésében.

A jelenlegi, ún. proaktív védelem 70-90%-os sikerrel véd a még ismeretlen fenyegetések ellen; napi háromezer új fenyegetés mellett ez az arány kifejezetten rossz, a jelenlegi technológia azonban gátat vet a fejlődésnek.

– Erre kínál megoldást a „Kollektív Intelligencia" – kommentálta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A központi szerverhez kapcsolódva a Panda szoftvert használó PC-tulajdonosok gépe egyetlen hatalmas hálózatot képez, amely igazi vírusirtó-közösségként működik: ha valamelyik gép fertőzést fedez fel, azonnal értesíti a többit is.

Az új Panda-megoldások között megtalálható még az ún. „Identity Protect" (személyazonosság-védő) technológia is, amely egy heurisztikus scanner segítségével bármilyen bizalmas adat megszerzésére irányuló lopási kísérletet érzékel. A banki jelszavak megszerzésére irányuló trójai programok semlegesítése is megoldott az új szoftverekben. Az új fejlesztések lényege, hogy a felhasználó meghatározhatja a személyesnek minősülő adatokat, amelyekre a programok különös figyelmet fordítanak.

A Panda Antivirus Pro 2009, a Panda Internet Security 2009 és a teljeskörű védelmet, valamint 2Gb online adatmentő háttértárat kínáló Panda Global Protection 2009 augusztus végétől elérhető a boltokban és a viszonteladóknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük