Az elmúlt évhez hasonlóan a 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is két dokumentum-beküldési határidőt kell fejben tartaniuk a jelentkezőknek. Elsőként 2010. június 2-át.

 

 

Az elmúlt évhez hasonlóan a 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is két dokumentum-beküldési határidőt kell fejben tartaniuk a jelentkezőknek. Elsőként 2010. június 2-át.

 

Ajánlott eddig beküldeniük mindazokat a felvételi pontok, többletpontok elbírálásához, számításához szükséges dokumentummásolatokat, amelyek a jelentkezés benyújtásakor még nem álltak a rendelkezésükre. Ilyen lehet például egy tavasszal tett nyelvvizsga igazolása vagy az idén érettségizők esetében a 12. vagy 13. évfolyamos év végi középiskolai bizonyítvány.

A gyorsabb feldolgozás érdekében a jelentkezőknek érdemes most 2010. június 2-áig beküldeniük az év végi középiskolai bizonyítványuk másolatát vagy egy időközben megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány másolatát, a szakképzettséget igazoló okirat, illetve egyéb, a többletpontokra való jogosultságot igazoló dokumentumok másolatát. Így bármilyen probléma esetén – nem megfelelő formátumú vagy tartalmú dokumentumok csatolása – még marad idő a további ügyintézésre, korrigálásra.

E-felvételivel a legkényelmesebb

A hiányzó dokumentumok elküldhetők postai úton, ajánlott levélként is az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címre. Az ezzel kapcsolatos bővebb tudnivalók részletesen olvashatók a http://www.felvi.hu/ honlapon.

Egyszerűbb és gyorsabb azonban feltölteni a http://www.felvi.hu/-ról elérhető E-felvételi szolgáltatás keretében, amelynek e-ügyintézés funkcióját nemcsak az elektronikusan, hanem a papír alapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon jelentkezők is használhatják. Az itt feltölteni kívánt szkennelt dokumentumoknál fontos kritérium a jó minőség és az olvashatóság.

A szolgáltatás Dokumentumok menüpontjában ellenőrizhetők a jelentkezéshez szükséges és a már jelentkezéshez kapcsolt dokumentumok is. A már csatolt dokumentumok között megtekinthető minden feldolgozott oldal, amit a jelentkező postai úton vagy elektronikusan beküldött.

Az E-felvételi felület nyitva áll a jelentkezők számára egészen a hiánypótlás végső határidejéig, 2010. július 8-áig.

Végső határidő: 2010. július 8.

A jelentkezők legkésőbb 2010. július 8-áig küldhetik be azokat a dokumentummásolatokat, melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához, és amelyeket nem küldtek be a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapjukkal vagy töltöttek fel az e-felvételiben 2010. június 2-áig. Továbbá 2010. július 8-a a végső határideje az adatmódosításoknak és az egyszeri sorrendmódosításnak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük