Megnyílt a világ egyetlen pálinka trezorja és új termékcsaláddal bővült a portfólió.
4 perc olvasás
Ünnepélyes keretek között átadták a patinás Békési Pálinka Centrum egyedi pálinka trezorját, ahová újlenyomattal működő beléptető rendszer vezet. A trezor annyira biztonságos, hogy a pálinkán túl más értéktárgyak megőrzésére is alkalmas. Emellett most debütált a Békési új termékcsaládja, nyolc ízben, Békési Manufaktúra néven.
Ünnepélyes keretek között átadták a patinás Békési Pálinka Centrum egyedi pálinka trezorját, ahová újlenyomattal működő beléptető rendszer vezet. A trezor annyira biztonságos, hogy a pálinkán túl más értéktárgyak megőrzésére is alkalmas. Emellett most debütált a Békési új termékcsaládja, nyolc ízben, Békési Manufaktúra néven.
A Békési Pálinka Centrum újabb szolgáltatása, a pálinka trezor egy olyan egyedi szolgáltatást kínál, amelynek a világon nincs párja. A biztonsági tároló szekrényekből és érlelő kamrákból álló pálinka trezort azon pálinkakedvelők számára hozták létre, akik folyamatosan biztonságos körülmények között kívánják tartani párlatukat.
A pince a legoptimálisabb, 18 fokos hőmérsékletet, valamint a legkedvezőbb páratartalmat biztosítja. A trezorok pedig annyira biztonságosak, hogy a pálinkatároláson túl egyéb értékek tárolására is használhatók. Mindegyikre 500 ezer forintos értékhatárig külön értékbiztosítást köt a Békési Pálinka Zrt. A vendégek csak biometrikus beléptetés mellett juthatnak be a pincébe, amelyet kivetítő, konyha, baráti társaságoknak kialakított terek tesznek komfortossá.
De nemcsak az új szolgáltatás, hanem a Békési család generációról generációra szálló, pálinkafőzési tradícióját méltán tükröző új termékcsaládja is debütált. A Békési Manufaktúra névre keresztelt 8 íz (Cigánymeggy, Bodza, Birs, Vörösszilva, Bíbor kajszibarack, Piros vilmoskörte, Csabagyöngye szőlő, Málna) egyedi üveget és arculatot kapott.
„A Békési pálinka története 1984-től eredeztethető, amikor édesapám és én beléptünk a békési pálinkafőző ajtaján. Nagy álmaink voltak: szerettük volna feltámasztani az igazi, hagyományos, minőségi pálinkakészítés kultúráját, amelyhez az utánozhatatlan minőségű gyümölcs és a szenvedély adott volt. Az eltelt csaknem 30 év alatt a családi vállalkozás kinőtte magát és mára az ország egyik legnagyobb főzdéjévé váltunk. A hozzáállás, a szakértelem és a szenvedély azonban semmit sem változott. Azt gondolom, minden palack Békési pálinkán érezni, hogy annak története van" – mondta Békési Zoltán, a főzde tulajdonosa.
„A Békési Pálinkafőzdénkben 2003. óta várjuk látogatóinkat a Békés-Pálinka Megállóhelyen.
A megnövekvő látogatói forgalom viszont szükségessé tette egy nagyobb és korszerűbb kóstoló és bemutatóhely létrehozását. Békés belvárosában található az a régi műemlék épület, melyben létrehoztuk a Békési Szilvapálinka Centrumot (BPC).
Hitvallásunk: Újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentett az emberek számára. A BPC modern értelemben véve szolgáltatóház, egy érzés megvalósítása, közösségi hely, ahol a pálinka van a centrumban. A hely magába foglal mindent, ami a pálinkához kell.
A Békési Szilvapálinka út egyik fő állomásaként épített létesítmény tervezésekor nagy hangsúlyt helyeztünk, arra hogy a pálinka iránt érdeklődők egy komplex szolgáltatást kapjanak. A BPC-ben közel 200 féle pálinka kóstolható meg, saját maga főzheti meg pálinkáját, majd tárolhatja pálinka trezorunkban."
Bizonyára emlékeznek kedves Olvasóink, hogy a májusi VII. Budapesti Pálinkafesztiválra készült Év Barackpálinkájának része volt a Békési pálinka is, sőt a pálinkatrezor egy darabját kiállították a Fesztiválon.
Lantai József