2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MEGÚJULÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN

3 perc olvasás

tapolca_kezdo_11.jpgA már a rendszerváltás előtt is kultúrházként működő Csobánc Művelődési Ház ismét megújul. A Tapolca Város Önkormányzata által fenntartott intézmény felújításához a ROCKWOOL Hungary Kft. 5.000.000. Ft értékű szigetelőanyagot adományoz. A cég az adományozást társadalmi felelősségvállalás programja részeként teszi, az együttműködésről szóló megállapodást a cég vezetője és Tapolca polgármestere a mai napon írta alá.

 

A Balaton-felvidéki Csobánc hegy lábánál fekvő település szívében, Diszel központjában elhelyezkedő kultúrház, egykori felvonulási épület története még az 1970-es évekre nyúlik vissza. A Házat társadalmi munkával hozták létre, amibe még az egykori zalahápi kőbánya dolgozói is besegítettek. Hosszú évekkel később annyira megrongálódott az épület, hogy az 1987-es évben felújították. A nagyteremmel, klubszobákkal, galériával, könyvtárral rendelkező épületet akkor társadalmi erőkből újították fel, a munkához a városi tanács 1,1 millió forinttal, a gazdálkodó egységek és a település lakosságba pedig mintegy 2 millió forinttal járult hozzá.

 

Az intézmény második rekonstruálását 2001-ben végezték, amikor a tapolcai önkormányzat 5 millió forintot nyert pályázaton a diszeli kultúrház felújítására (1977. április elseje óta Tapolcához tartozik az egykori község). Abban az évben a tetőtér beépítése mellett a helyi könyvtár ideköltöztetését is megvalósították.

 

Most ismét megújul az épület, amihez Tapolcán 2003 óta szigetelőanyag gyárat is működtető ROCKWOOL Hungary Kft. is hozzájárul. A vállalat évek óta folytatott társadalmi felelősségvállalás programjának részeként kifejezetten egy helyi ügyet szeretett volna támogatni, ami a számos helyi és környékbeli lakosnak is munkát nyújtó tapolcai gyáruk szomszédságában található. A város polgármestere, Dobó Zoltán segítségével rövid egyeztetés után a felek megállapodtak a diszeli Csobánc Művelődési Ház felújításának támogatásában.

 

Az együttműködésről szóló megállapodást a mai napon Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere, valamint Bódi Árpád, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója írták alá.

 

A cég adományából az év folyamán az intézmény homlokzat és tetőtér szigetelése fog megvalósulni. Az adományozással a kultúrház épülete a jövőben energia-hatékony, környezetbarát és tűzbiztos módon tud majd üzemelni, és fogadni a település kikapcsolódni, szórakozni vágyó lakosait.

A szakemberek biztosak benne, hogy az adomány segít korszerű, komfortos légkört teremteni az épületen belül, és ezzel együtt, köszönhetően a kőzetgyapot szigetelőanyag kedvező tulajdonságának, jelentősen csökkenek majd a Ház fenntartásának költségei is.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.