Mindent vittek a bajaiak az OMÉK főzőversenyén
2 perc olvasásBaja város csapata
Az OMÉK történetében második alkalommal rendezett főzőversenyt a vásárt szervező Agrármarketing Centrum szeptember 23-án, szombaton. A programmal a magyar ételek kiváló minőségére, egyedi ízvilágára hívták fel a látogatók figyelmét. Az ország minden tájáról érkezett csapatok már a hajnali óráktól kezdve készültek a megmérettetésre, összesen 14 kondérban rotyogtak az ízletes ételek. A versenyzők háromféle finomság elkészítésében mérhették össze tudásukat, ennek megfelelően a bográcsokban halászlé, birkakpörkölt illetve lecsó főtt. A zsűrielnök szerepét az ország gasztrokibice, Sági Szilárd töltötte be.
Kora hajnaltól nagy volt a készülődés a HUNGEXPO szabadtéri helyszínén, ahol az OMÉK történetében második alkalommal mérhették össze tudásukat az ország legjobb főzőcsapatai. Az egész napos főzőverseny során nem csak a legízletesebb ételeket díjazták, hanem a legszebb tálalást is.
A versenyzők igazán kitettek magukért, hiszen nemcsak a különféle, meghirdetett étel kategóriákban jeleskedtek, hanem emellett a látogatók kóstolhattak például lecsóval töltött rétest vagy lepcsánkát is. De többféle változatban készült bajai halászé és volt káposztás birkapörkölt is. Kora délután, amikor a Sági Szilárd vezette zsűri körbejárt, már nagyszerű illatok lepték el a kiállítás területét. Nem csoda, hogy a vásár közönsége ekkor fedezte fel magának igazán a főzőversenyt és annak ízletes eredményeit.
A zsűri döntése alapján a főzőverseny sztárjai a bajaiak voltak. A Bács-Kiskun megyei település versenyzői mindhárom kategóriában jeleskedtek. Baja város csapata a halászlé és birkapörkölt kategóriában hozta el az első helyet, a Bajai Jópofa Srácok pedig a lecsójukkal végeztek az élen.
A különdíjak sorában szintén taroltak a bajaiak. A legszebb csapatmegjelenés első díját Baja város csapata hozta el, a Bajai Jópofa Srácok pedig a legszebb tálalással lettek az elsők. A jó hangulatú versengés után természetesen a vásár közönsége is örömmel falatozott a finomságokból.