2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mintha saját idegenvezetőnk lenne – VisitorGuide fejlesztés a ZsÖK-nél

2 perc olvasás

visit.jpgA Zsolnay Kulturális Negyed kiállításain és a pécsi világörökségi helyszíneken már elérhető a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK) turisztikai fejlesztése, a VisitorGuide névre keresztelt ingyenesen letölthető applikáció. A látogatók az alkalmazás segítségével leolvashatják a kiállítások több pontján kihelyezett QR-kódokat, így megannyi plusz információt kapnak a látnivalókról.

 

A néhány hetes tesztidőszakot követően már „élesben” is működik a látogatói élményt nagyban fokozó alkalmazás, a VisitorGuide. Az applikációt minden belépőjeggyel rendelkező látogató ingyenesen letöltheti Androidra és iOS-re a Zsolnay Kulturális Negyed állandó kiállításain (A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, Család- és Gyártörténeti Kiállítás), továbbá a Zsolnay Mauzóleumban, a Cella Septichora Látogatóközpontban és az Ókeresztény Mauzóleumban.

 

A kiállítóhelyeken kihelyezett QR-kódokat beolvasva rövid, 1-2 perces szöveges- és hanganyagokat kapnak a látogatók. A legtöbb – szám szerint 46 – információcsomag a Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállításon érhető el. A rendszer rugalmasságának köszönhetően a felhasználók maguk választják ki, hogy melyik anyagra kíváncsiak. Három nyelv – angol, német és magyar – közül választhatnak, utóbbi a pécsi színművész, Lipics Zsolt előadásában hallható.

 

Büszkék lehetünk arra, hogy Pécs városa folyamatosan fejleszti a turisztikai szolgáltatásait. Ha ezt a modern technikával ötvözve, egyszerű formában kínáljuk a látogatóknak – ahogyan a VisitorGuide is teszi – akkor joggal bízhatunk a turisták számának és elégedettségének töretlen növekedésében – hangsúlyozta dr. Őri László, Pécs alpolgármestere. Kiemelte továbbá, hogy a cél az, hogy Pécs bekerüljön az öt leglátogatottabb megyeszékhely közé.

 

Azt tapasztaljuk, hogy a látogatókat érdeklik a részletek, élvezik, ha nem csak körbesétálnak és megcsodálják a látnivalókat, hanem új információkat is szereznek. A tesztüzem alatt érkezett visszajelzések alapján az alkalmazás maximálisan teljesíti ezt az elvárást – mondta el Vágvölgyi Réka, a ZsÖK Infopont hálózat vezetője és turisztikai menedzsere.

 

Az applikáció stabil működése érdekében megfelelő, kifejezetten az alkalmazás számára használható wifihálózatot is kiépítettek az érintett helyszíneken.

 

http://www.zsolnaynegyed.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.