2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mire számíthatunk 2022-ben az elektromos járművek piacán?

3 perc olvasás
Ezúttal azzal foglalkozunk, hogy mit érdemes tudni, és hogy mire számíthatunk 2022-ben az elektromos járművek piacán a mostani viszonyok alapján.
sarga auto

Az elektromos járművek piaca az utóbbi években robbanásszerű növekedésbe kezdett. Ennek oka egyrészt a környezettudatosabb vásárlás, másrészt az egyre kedvezőbb infrastruktúra, valamint a plusz pénzügyi források megjelenése. Emiatt érdemes tudni, hogy mire számíthatunk 2022-ben az elektromos járművek piacán.

Klasszikusok, elektromos köntösben

Ma már gyakorlatilag elmondhatjuk azt, hogy amely autógyártó nem állt rá az elektromos autók fejlesztésére és gyártására az igen nagy lemaradásba került a piacon. Szerencsére ma már a legnagyobbak mellett, a régi klasszikus autó gyártók is felismerték ezt a tényt. Sőt mi több a modern technológiát egyre többször öltöztetik klasszikus köntösbe.

Renault 5

Elsőként érdemes megemlíteni a Renault 5-t, ami a jó öreg retró kisautó életérzést igyekszik visszahozni nekünk. Bár a Reanult 5 nem biztos, hogy 2022-re megérkezik, de újabb információk alighanem napvilágot látnak majd a belsőről és a technikai paraméterekről.

VW minibusz

A 2022-es év harmadik negyedévében érkezik a Volkswagen legendás hippibuszának, a T1-es Transporternek az újrarajzolt, teljesen elektromos változata. A VW kisbusz egyébként az ID-széria legerőteljesebb akkumulátorát kapja meg, ami még a 600 km-es hatótávot is lehetővé teheti. Ennek köszönhetően akár a hippi életérzés is új szárnyakra kaphat majd, ami a környezettudatos élettel is összhangba hozható.

Elektromos Hummer

Az elektromos autó piacának egyik legnagyobb meglepetése lehet a klasszikus benzinzabáló Hummerek, elektromos változatba ültetése. A legújabb Hummer legelitebb változatát, az Editiont 1-t, már a tavalyi év végén is elő lehetett rendelni. Az elektromos Hummer 100 km-es gyorsulása mindösszesen csak 3,0 másodpercbe telik, egy töltéssel akár 350 km-t is utazhatunk vele. Sajnos azonban ezt a járművet mi aligha láthatjuk majd a magyar közutakon.

Megugró kereslet mindenütt

Az utóbbi évek trendje, hogy a kereslet egyre inkább növekvő az elektromos járművek iránt. Erre a kőolaj magas ára csak még inkább ráerősít, hiszen mindenki szeretne olcsó és kiszámítható áron utazni. Az elektromos járművek nagy előnye pedig ezen komolyan megmutatkozhat, hiszen az elektromos energia ára egyelőre jelentősen olcsóbb, mint bármely más klasszikus üzemanyagé. Emellett pedig még szót sem ejtettünk a környezetbarát üzemeltetésről és a minimális zajszintről. A kereslet tehát várhatóan 2022-ben is tovább fog nőni, köszönhetően a kedvező pályázati feltételeknek is, ahol külön forrást vehetünk igénybe új, elektromos járművek vásárlására.

Emelkedő árak az elektromos autók piacán

Sajnos magyar szemszögből a világban zajló geopolitikai és gazdasági változások alighanem emelni fogják az elektromos hajtással rendelkező járművek árait, amit a megugró kereslet is csak tovább növelhet. Emiatt várhatóan többen fordulnak majd a kisebb, kifejezetten városi használatra szánt járművek iránt, míg hosszabb távra megmaradhatnak a robbanómotoros járművek is.

Alternatív közlekedési módok előtérbe kerülése

Az előbbiből kiindulva, várható hogy nem csak az autók, hanem például az elektromos robogók iránt is megnő a kereslet. Szerencsére például egy Z- tech elektromos robogók ára ma még igencsak barátinak mondható. Ráadásul ezekkel a járművekkel a városban szinte gyerekjáték lehet a közlekedés.

Összegezve:

Az elektromos járművek piacán tehát további növekedés várható, ami miatt azonban növekedés várható a járművek árában, ami így a kedvezőbb árkategóriájú járművek felé tolhatja el a vásárlók érdeklődését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.