2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mozduljon a Park!

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57856"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/z_2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="74" /></a></span>Idén a Millenáris ad otthont a 15 éves Lakástrend Kiállításnak, amely ebben az évben is igyekszik több művészeti formának lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra. 35 ezer négyzetméternyi zöld pázsit, 3 ezer négyzetmétert elfoglaló mesterséges tavak, egy hét tervezés, két nap munka, határtalan büszkeség - Landart pályázat a Millenárison.

z 2.thumbnailIdén a Millenáris ad otthont a 15 éves Lakástrend Kiállításnak, amely ebben az évben is igyekszik több művészeti formának lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra. 35 ezer négyzetméternyi zöld pázsit, 3 ezer négyzetmétert elfoglaló mesterséges tavak, egy hét tervezés, két nap munka, határtalan büszkeség – Landart pályázat a Millenárison.

z 2.thumbnailIdén a Millenáris ad otthont a 15 éves Lakástrend Kiállításnak, amely ebben az évben is igyekszik több művészeti formának lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra. 35 ezer négyzetméternyi zöld pázsit, 3 ezer négyzetmétert elfoglaló mesterséges tavak, egy hét tervezés, két nap munka, határtalan büszkeség – Landart pályázat a Millenárison.

Landart pályázatra való nevezéssel lehetősége van építeni, füvesíteni, füvet festeni, reptetni, gyomlálni, fahegyet emelni, toldani-foldani – megépíteni saját tájremekét, amely a Lakástrend Kiállítás ideje alatt fogad minden látogatót a Millenárison. 
A lényeg, hogy műveden keresztül szólj hozzájuk, vond be őket, ösztönözz mozgásra, csalj mosolyt az arcukra, vagy éppen gondolkodtasd el őket!"
Ne hagyd ki, pályázz, tervezz, építs, sározd össze magad, alkoss új, egyedi pop-up parkot!
Csatoljuk a pályázati kiírást és a jelentkezési lapokat."

A benyújtási határidő február 13.

 

TERET AZ ÖTLETNEK!

Pályázati felhívás a BCE Tájépítészeti Kar nappali tagozatos hallgatói számára valamint cégek és egyéb pályázók számára. (a két felhívás eltérő elemeket tartalmaz)

Helyszín: Lakástrend kiállítás – 2012.február 24-március 4.

Millenáris park keretében elkészítendő installációk tervezése és megvalósítása

Kiíró: Lakástrend Kiállítás

 

Célkitűzés:

A felhívás célja, hogy a kertészeti kiállítást színesítő, a látogatók figyelmét felkeltő, színvonalas, kreatív installációk kerüljenek kialakításra. Installáció alatt a pályázat szempontjából olyan ideiglenes műalkotást (látvány, objektum vagy objektum együttes) kell érteni, amely alkalmas arra, hogy művészi mondanivalót közvetítsen, elgondolkodtasson vagy cselekvésre ösztönözzön (bevonja a látogatót), vagy egyszerűen mosolyt fakasszon. Előképként a tágabb értelemben vett land art és a public art művek szolgálhatnak.

Az alkotásokat a Millenáris parkon belül elsősorban a mellékelt térképen jelölt területen lehet elhelyezni, de elképzelhető más a park látogatóforgalmát nem akadályozó helyszín is. (egyeztetés szükséges) Az alkotásokat a kiválasztott pályázóknak előzetes finanszírozással, és a mellékelt szabályok betartásával kell megvalósítaniuk – a felhasználandó anyagokat, eszközöket célszerű ennek fényében megválasztani. Feltétel továbbá, hogy az installáció a pályázó személy ill. csapat által két nap (2012. február 22-23.) alatt megvalósítható, majd a kiállítás után elbontható és a helyszín eredeti állapotában helyreállítható legyen.

 

Benyújtási határidő: 2012. február 13.

A pályázat benyújtható egyénileg, de célszerű lehet a megvalósításhoz szükséges létszámú csapatokat alakítani. Egyéni pályázóként maximum 2, csapatonként maximum 4 terv nyújtható be. Egy hallgató legfeljebb 1 csapat tagja lehet, vagy egyénileg pályázhat. Benyújtandó javaslatonként egy A3-as projektlap pdf formátumban a landart@ambienta.hu címre a javasolt installáció látványtervével (rajz, számítógépes grafika, modell fotó), a pontos helyszínnek a park térképén történő megjelölésével és a szükséges szöveges magyarázattal. Fontos, hogy az alkotás „magáért beszéljen" – a rövid leírásnak elsősorban a technikai jellemzőket (méretek, megvalósításhoz szükséges anyagok, rögzítés stb.) kell tartalmaznia. Az A3-as lapon szerepelnie kell a csoport megnevezésének (egyéni pályázó esetén jeligének) és a javasolt projekt címének. Külön címre (adatok.landart@ambienta.hu) kell elküldeni a csapattagok (pályázó) nevét és hallgatói jogviszonyának adatait (pl. táj- és kertépítő mérnök BSc II. évfolyam), az üzenet tárgyaként a csapatnevet (jeligét) tüntetve fel.

 

Előminősítő zsűri tagjai:

Almási Balázs – Kert- és Szabadtértervezési Tanszék;

György Péter – Millenáris Nonprofit  Kft.,

Kabai Róbert – Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék,

Kuhn András – Lakástrend-Kerttrend

 

Zsűri: a park látogatói és a pályázat facebook oldalának látogatói

 

A megvalósítandó alkotások az előminősítő zsűri által kerülnek kiválasztásra. Az elbírálásnál fontos szempont a megvalósíthatóság, az ötletesség, újszerűség. Előnyt élveznek azok a javaslatok, amelyek kifejezetten az adott helyszín adta lehetőségekre építenek. Az előminősítő zsűri 5 installációt választ megvalósításra érdemesnek. A megvalósult alkotások sorrendjéről ezután közönségszavazat dönt.

A végeredmény a Lakástrend kiállítás megnyitóján, 2012. március 1-én kerül kihirdetésre.

 

Díjazás: A győztes alkotások bekerülési költsége visszatérítésre kerül, számla ellenében nettó 30.000 Ft értékhatárig, valamint az első helyezett értékes nyereményekben részesül.

 

www.lakastrend.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.