2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Németh Krisztina: 12, 19, 15, 44, 574, 64, 8, 60, 1

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58454"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/FOKEP_7.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Mit takar a cím? Sokaknak tűnhet egyszerű számoknak, vagy akár egy komplikáltabb számsornak, de sokkal összetettebb, mégis egyszerűbb a válasz ennél. Fontos adatok ezek. Fontosak gyermekek, családok számára, és szervesen hozzátartoznak a Gólyahír Egyesülethez.</p> <p> 

fokep 7.thumbnailMit takar a cím? Sokaknak tűnhet egyszerű számoknak, vagy akár egy komplikáltabb számsornak, de sokkal összetettebb, mégis egyszerűbb a válasz ennél. Fontos adatok ezek. Fontosak gyermekek, családok számára, és szervesen hozzátartoznak a Gólyahír Egyesülethez.

 

fokep 7.thumbnailMit takar a cím? Sokaknak tűnhet egyszerű számoknak, vagy akár egy komplikáltabb számsornak, de sokkal összetettebb, mégis egyszerűbb a válasz ennél. Fontos adatok ezek. Fontosak gyermekek, családok számára, és szervesen hozzátartoznak a Gólyahír Egyesülethez.

 

12 éve már, hogy néhány jó szándékú, tenni akaró szakember – 32 alapító taggal – összefogott, és létrehozta a Gólyahír Egyesületet, Mórucz Lajosné, Gabika elnökletével. Tették mindezt az újszülött gyilkosságok megelőzéséért, krízisben levő terhes anyák segítéséért, a nyílt örökbefogadásokért. Mára az egyesület önkéntesei – mert önkéntesekről van szó – 19 megyében tevékenykednek, segítenek, támaszt nyújtanak. Az egyesület tagjai reggel 6 órától este egészen 22 óráig a zöldszámon, de ügyeleti telefonon éjjel-nappal elérhetőek, hogy segíteni tudjanak a krízishelyzetben levő anyáknak. Vannak, akik „csak" megbeszélni szeretnék valakivel terhességüket, életüket, vannak, akik anyaotthonos elhelyezésre szorulnak, és természetesen vannak olyan szülőanyák is, akik miután világra hozzák gyermeküket, örökbe szeretnék adni Őt, ezzel gondoskodva további sorsukról. Ezen anyák életkora a 15 évestől egészen a 44 évesig fordult már elő. A lényeg, hogy a segítséget kérő szülőanyák, vagy éppen házaspárok a Gólyahír Egyesület szakembereivel együtt találjanak megoldást kilátástalannak tűnő helyzetükre, vagyis úgy kapjanak segítséget, ahogy azt Ők akarják, ahogy Nekik a legmegfelelőbb.  

 

Az egyesület nyílt örökbefogadások közvetítésével is foglalkozik, ehhez természetesen minisztériumi engedéllyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az örökbeadó és örökbefogadó ismerik egymást, mi több – általában -, már a gyermek megszületése előtt találkoznak, megismerkednek egymással. Hisz egy nyílt örökbefogadás sikerességének egyik alappillére, hogy örökbefogadó és örökbeadó egymással kölcsönösen szimpatizáljon, elfogadják egymást. Fontos ez az Életet adónak azért, hogy biztonságban tudja gyermekét annál a családnál, akit „kiválasztott", és fontos ez az örökbefogadóknak, akiknek el kell fogadni azt az embert, aki a gyermeküknek életet adott – nem kevés esetben az apát is – ahhoz, hogy teljes legyen az elfogadás folyamata.

 

Az elmúlt 12 év alatt – addig a napig, míg írásomat elkészítettem – a Gólyahír Egyesület összesen 575ebből 2011-ben 64 – örökbefogadásnál működött közre, 2012-ben pedig már a 8. gyermeknek segítettek hazatalálni új családjukba.

Akiknek túl magasnak tűnik ez a szám, elárulok a címből még egy magyarázatot: Magyarországon jelenleg majdnem minden 60. gyermek örökbefogadott. Ezt bevallom magam sem tudtam, nemrégiben olvastam egy újságcikkben.

 

A Gólyahír Egyesület által örökbefogadott gyermekek és családjaik számára a figyelem nem ér véget a papírok aláírásával. Az örökbefogadó szülők, és az egyesület tagjai továbbra is tarthatják a kapcsolatot, találkozókat szerveznek, bababörzéket tartanak, segítséget kaphatnak a védőnőktől gyermekápolási, vagy akár nevelési kérdésekben. A „gólyás" családok pedig megfelelő fórumokon megbeszélhetik tapasztalataikat, megoszthatják örömüket, bánatukat egymással.

 utolsobekezdeshez.thumbnail

A címből csupán egy szám maradt, ami magyarázatra szorul, az 1. Mivel az egyesület non-profit, tagjai önkéntesek, kitűnő, és fontos tevékenységüket munka után, fizetés nélkül, karitatív végzik, így a fennmaradás egyik igen nagy forrása az az 1%, melyet minden évben, az adóbevallás készítésénél mi is felajánlhatunk számukra. Az adózónak nem sok, a célhoz elengedhetetlen, az újszülött gyilkosságok megelőzéséért, a krízisterhes anyákért, a nyílt örökbefogadások elősegítéséért.

Az egyesület adószáma: 18687343-1-13

 

www.golyahiregyesulet.hu

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.