2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum — 40 nap alatt építenek lakóparkot a felsőzsolcai árvízkárosultaknak

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42058"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/CIMG6758.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor a Market Építőipari Zrt. vezérigazgatója tegnap (2010. augusztus 4-én) lerakták annak a lakóparknak az alapkövét, amelynek leendő lakóit az árvíz által elpusztított házakban élt családok közül rászorultság alapján választja ki a város önkormányzata.</p><p> 

 cimg6758.thumbnail

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor a Market Építőipari Zrt. vezérigazgatója tegnap (2010. augusztus 4-én) lerakták annak a lakóparknak az alapkövét, amelynek leendő lakóit az árvíz által elpusztított házakban élt családok közül rászorultság alapján választja ki a város önkormányzata.

 

 cimg6758.thumbnail

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor a Market Építőipari Zrt. vezérigazgatója tegnap (2010. augusztus 4-én) lerakták annak a lakóparknak az alapkövét, amelynek leendő lakóit az árvíz által elpusztított házakban élt családok közül rászorultság alapján választja ki a város önkormányzata.

 

 cimg6762.thumbnailA rekordidő alatt megvalósítani tervezett építkezés költségeit a legnagyobb magyar közúti fuvarozóknak a fórumhoz csatlakozott vállalatai és a kivitelező cég állják annak érdekében, hogy az árvízkárosultak helyzetét gyökeresen és kézzelfogható módon javítsák. A kivitelező Market Építő Zrt. vállalta az ilyen méretű építkezéseknél példátlan, 40 napos befejezési határidőt, valamint az egyik lakás teljes ráfordítási költségét is.

cimg6768.thumbnailA Felsőzsolca Város Önkormányzata által ingyenesen felajánlott két, egyenként ezer négyzetméteres közművesített telken két-két ikerház épül, amelyek mindegyikében négy összkomfortos lakást alakítanak ki.

cimg6776.thumbnailA nagyobb alapterületű otthonokban egy nappali és két félszoba, valamint konyha, fürdőszoba és külön mellékhelyiség kerül kialakítása, míg a kisebb lakások egyszobásak lesznek konyhával és fürdőszobával. Mindegyik otthon előtt kiskertet is kialakítanak.

cimg6778.thumbnailWáberer György az alapkőletétel alkalmából elmondta, hogy a civil kezdeményezésnek a Nemzetgazdasági Minisztériummal egy hónappal ezelőtt aláírt megállapodása értelmében a fórum tagvállalatai már Magyarországon vásárolják kamionjaik számára a korábban külföldön beszerzett gázolajat. Ezekből a tankolásokból eddig több mint 100 millió forint jövedéki adótöbbletet fizettek be a költségvetésnek. Az év végéig ez a költségvetési többletbevétel eléri majd a kétmilliárd forintot, amelyet a megállapodás alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium az árvízkárosultak célzott támogatására fordít.

Fehér Attila polgármester a fuvarozók önzetlen segítségnyújtásáról szólva rendkívül nagyra értékelte a Fuvarozói Fórum szándékát és adományát. Ez a hihetetlen gyorsasággal megépülő nyolc lakás a rászorultak olyan csoportján segíthet, akik valamilyen okból sem a kormányzati, sem más támogatásokból nem részesülhetnek.

Scheer Sándor, a Market Építő vezetője példa értékűnek tartja az árvízkárosultak megsegítésére létrejött összefogást. „Ilyen esetben különösen igaz a mondás, amely szerint kétszer ad, ki gyorsan ad. Ezért vállaltuk a rekord gyorsaságú építkezést." Elmondta, hogy az új épületek téglaházak lesznek betonalappal, szemben a korábban itt álló, zömében sajnos alapozás nélküli vályogházakkal.

A tíz legnagyobb közúti fuvarozó vállalkozás 2010. július 5-én nemzeti összefogást hirdetett az árvízkárosultak hatékony és kézzelfogható megsegítése érdekében. Kezdeményezésük, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum tíz, az árvíz miatt hajlékát veszett család házának rendbetételét, vagy a mai követelményeknek megfelelő hajlékának felépítését vállalta magára.

Az alapítók 2010. december 31-ig közel kétmilliárd forint jövedéki adó többletet biztosítanak a magyar költségvetésnek oly módon, hogy itthon vásárolják meg azt a több mint 20 millió liter gázolaj mennyiséget, amit korábban a Magyarországról európai célállomások felé induló fuvarjaik esetében – költségmegtakarítási okokból – Ausztriában vagy Szlovéniában tankoltak.

A Nemzetgazdasági Minisztériummal július 5-én aláírt megállapodás értelmében a költségvetés az így megnövekedett forrással megnöveli az árvízi helyreállításra szánt kormányzati segélycsomag összegét.

Wáberer György az alapkőletételi ünnepségen elmondta, hogy a mai naptól a http://www.noff2010.hu/ honlapon percről percre nyomon követhető a felsőzsolcai építkezési rekordkísérlet pillanatnyi állása csakúgy, mint Waberer's International kamionjainak magyarországi tankolásai, illetve az ezekből keletkezett jövedéki adótöbblet mértékének növekedése.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.