2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Novell SUSE Linux Enterprise Desktop operációs rendszerrel is szállítja a tajvani MSI Wind mini-notebookjait

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/14665"><img class="image thumbnail" src="/files/images/windmini.thumbnail.jpg" border="0" alt="MSI Wind Mini" title="MSI Wind Mini" width="100" height="83" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>MSI Wind Mini</strong></span></span>A Novell bejelentette, hogy a kliensrendszereken futó Linux iránt világszerte tapasztalható egyre nagyobb igény kielégítésére a tajvani székhelyű vezető hardvergyártó vállalat, a Micro-Star International (MSI) előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerrel kedvező áron kínálja MSI minilaptopjait. </p><p> 

 

msi wind miniMSI Wind MiniA Novell bejelentette, hogy a kliensrendszereken futó Linux iránt világszerte tapasztalható egyre nagyobb igény kielégítésére a tajvani székhelyű vezető hardvergyártó vállalat, a Micro-Star International (MSI) előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerrel kedvező áron kínálja MSI minilaptopjait.

 

 

msi wind miniMSI Wind MiniA Novell bejelentette, hogy a kliensrendszereken futó Linux iránt világszerte tapasztalható egyre nagyobb igény kielégítésére a tajvani székhelyű vezető hardvergyártó vállalat, a Micro-Star International (MSI) előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerrel kedvező áron kínálja MSI minilaptopjait.

 

A Wind Notebook néven bemutatott előtelepített modell egyike az alacsony árú minilaptopok – az Intel Corporation elnevezése szerint „netbookok" – lendületesen növekvő szegmensének. Az új Intel Atom processzorral működő Wind netbookok világszerte előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel,  OpenOffice.org irodai csomaggal, valamint számos vezeték nélküli, biztonsági és multimédiás funkcióval érhetőek majd el.

Az IDC legutóbbi, 2008 júniusában megjelent globális PC-piaci jelentése (Worldwide Quarterly PC Tracker) szerint a hordozhatószámítógép-szállítások 2008-ban világszinten elérhetik a 145,3 millió darabot, emellett az elérhető árú laptopok valószínűleg nagy hatással lesznek az egész laptoppiacra.*

A Novell által forgalmazott SUSE Linux Enterprise Desktop operációs rendszer felhasználóbarát felületet nyújt az MSI felhasználóinak, és ezt számos alkalmazással és páratlan műszaki támogatással egészíti ki. Az MSI és a Novell 2006 óta működnek együtt annak érdekében, hogy a SUSE Linux Enterprise Desktop rendszer elérhető legyen az MSI asztali számítógépein és laptopjain, azonban ez az első előtelepítési megállapodás a két vállalat között.

„Örömmel tölt el minket, hogy az MSI-vel kialakított együttműködés keretében az MSI laptopok előtelepített SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel és az Intel Atom processzorával elérhető áron lesznek majd elérhetőek" – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt forráskódú platformokért felelős részlegének vezérigazgatója. „A piac megérett az asztali Linux rendszerek bevezetésére, így az MSI könnyen hordozható, funkciógazdag laptopjaival és a Novell vállalati szintű asztali operációs rendszerével az ügyfelek mindkét területről a legjobbat kapják: egy teljes körű, egyszerűen használható megoldást elérhető áron" – tett hozzá Levy.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=newsdesc&news_no=612

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.