2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Olaszországban a karácsonyi világítással takarékoskodnak

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p>    <span class="inline inline-left"><a href="/node/56762"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Taratnto.thumbnail.jpg" border="0" alt="Taranto -(Olaszország) karácsonyi fényei" title="Taranto -(Olaszország) karácsonyi fényei" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Taranto -(Olaszország) karácsonyi fényei</strong></span></span></p><p>Pénzhiány miatt az olasz önkormányzatok az utcák és a szabadtéri karácsonyfák ünnepi világításában is takarékosságra kényszerülnek, vagy szponzorok segítségét kérik a villanyszámla kifizetéséhez.

    Taranto -(Olaszország) karácsonyi fényeiTaranto -(Olaszország) karácsonyi fényei

Pénzhiány miatt az olasz önkormányzatok az utcák és a szabadtéri karácsonyfák ünnepi világításában is takarékosságra kényszerülnek, vagy szponzorok segítségét kérik a villanyszámla kifizetéséhez.

    Taranto -(Olaszország) karácsonyi fényeiTaranto -(Olaszország) karácsonyi fényei

Pénzhiány miatt az olasz önkormányzatok az utcák és a szabadtéri karácsonyfák ünnepi világításában is takarékosságra kényszerülnek, vagy szponzorok segítségét kérik a villanyszámla kifizetéséhez.

    Sötét lesz az idei olasz karácsony – írta az Il Giornale milánói napilap. Az északolasz városban az idén elmarad az utóbbi két évben az ünnepek alatt rendezett fényfesztivál. A milánói kereskedők támogatása nélkül a dóm téren felállított óriás karácsonyfát sem tudták volna kivilágítani.
    Finanszírozók hiányában Rómában egész kerületekből hiányzik a megszokott karácsonyi díszkivilágítás. Egyedül a városközpont bevásárlóutcáit és a Venezia-téren, a Capitolium dombján és a Colosseum előtti karácsonyfán kapcsolják fel egész éjszakára a fényeket.
    A Telefono Blu (Kék Telefon) fogyasztóvédelmi egyesület felmérése szerint Róma a mostani olasz karácsony "legsötétebb" városa, de egész Itáliában az önkormányzatok húsz százalékkal csökkentették a kivilágítást. Nápoly utcáin az üzlettulajdonosok fizetik a fényeket, a szicíliai Palermóban csak a központ megvilágítására van pénz.
    A szintén szicíliai Modicában az iskolások készítette mécseseket tették ki az ablakokba. Bolognában a szilveszteri tűzijáték is elmarad. "Tavaly 400 ezer euróba (120 millió forintba) került, az idén utcai máglyarakással és egy gospelkórus fellépésével helyettesítjük, ez olcsóbb lesz" – nyilatkozta Silvia Giannini bolognai alpolgármester.

 Sárközy Júlia

hsj \ ksb

MTI 2011. december 23., péntek 12:41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.