2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Orvosi tanácsadás a svájci gyógyszertárakban a Cisco TelePresence segítségével

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57738"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_320.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="59" /></a></span>A Cisco és a svájci Swisscom 200 svájci gyógyszertárban teszik elérhetővé a Cisco TelePresence videokommunikációs rendszerét. A netCare névű, kétéves kísérleti projekt keretében a betegek orvosi konzultáción, úgynevezett triázson vehetnek részt videokapcsolat révén.

image2 320.thumbnailA Cisco és a svájci Swisscom 200 svájci gyógyszertárban teszik elérhetővé a Cisco TelePresence videokommunikációs rendszerét. A netCare névű, kétéves kísérleti projekt keretében a betegek orvosi konzultáción, úgynevezett triázson vehetnek részt videokapcsolat révén.

image2 320.thumbnailA Cisco és a svájci Swisscom 200 svájci gyógyszertárban teszik elérhetővé a Cisco TelePresence videokommunikációs rendszerét. A netCare névű, kétéves kísérleti projekt keretében a betegek orvosi konzultáción, úgynevezett triázson vehetnek részt videokapcsolat révén.

A Cisco TelePresence rendszer a beteget a svájci távorvoslási központ, a MEDGATE orvosaival kapcsolja össze. A kapcsolatot mindkét félnél egy mikrofont, kamerát és egy 24"-es, full-HD képernyőt tartalmazó EX90 rendszer biztosítja. A konzultáció során az orvos és a páciens ugyanúgy látják és hallják egymást, mint egy személyes találkozón. A rendszer az egyszerű használat érdekében érintőképernyővel rendelkezik.

A TelePresence rendszer szükség esetén további készülékekkel bővíthető. Ezek lehetnek például diagnosztikai eszközök és egy további monitor, amely a csatlakoztatást követően méri a beteg pulzusát, vérnyomását és testhőmérsékletét.

Maximális biztonság, adatvédelem és hatékonyság

A beteg és az orvos közötti információáramlás biztonságos, nagysebességű kapcsolaton keresztül zajlik. A Cisco TelePresence optimalizált, biztonságos adatátvitelt nyújt, amely teljes mértékben védi a felhasználók személyazonosságát. A beteg személyi adatainak védelme érdekében az orvosi vizsgálat külön szobában zajlik, az orvosokat és gyógyszerészeket pedig titoktartás kötelezi.

A projektet a svájci gyógyszerészek szövetsége, a pharmaSuisse indította a MEDGATE vállalattal, valamint a Helsana beteg- és balesetbiztosítóval közösen.

Bemutatófilm: www.netCare-Apotheke.ch

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.