Pálinkázz az Erzsébet téren
2013. május 16-19. – Pálinkablendelés saját kezűleg a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválon. Medvehagyma- és répapárlattal töltött kézműves bonbonok az Erzsébet téren. Egyedülálló találmány debütál a május 16-án nyitó Budapesti Pálinkafesztiválon! A speciális mobilblendelő segítségével a látogatók saját kezűleg, egyéni ízlés szerint házasíthatnak pálinkát a helyszínen. Emellett a fesztiválozók egyedi pálinkás bonbonkülönlegességeket kóstolhatnak, valamint megízlelhetik az Év pálinkáját, amely ezúttal meggyből készült.
2013. május 16-19. – Pálinkablendelés saját kezűleg a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválon. Medvehagyma- és répapárlattal töltött kézműves bonbonok az Erzsébet téren. Egyedülálló találmány debütál a május 16-án nyitó Budapesti Pálinkafesztiválon! A speciális mobilblendelő segítségével a látogatók saját kezűleg, egyéni ízlés szerint házasíthatnak pálinkát a helyszínen. Emellett a fesztiválozók egyedi pálinkás bonbonkülönlegességeket kóstolhatnak, valamint megízlelhetik az Év pálinkáját, amely ezúttal meggyből készült.
A Budai Vár után idén tavasszal a nyüzsgő, belvárosi Erzsébet tér ad otthont a Budapesti Pálinkafesztiválnak, ahol a több mint négyszáz párlat mellett a látogatók először kóstolhatják meg az az Év meggypálinkáját, amely hazánk tizenkét, kiemelkedő minőségű párlatának házasításából készült. A 2013-as év ugyanis a meggy éve, így az Erzsébet téren kiemelt szerepet kapnak a meggypálinkák és a meggyből készült ételkülönlegességek.
De további újdonságokat is tartogat a rendezvény. A Rézangyal egyedi blendelő kurzussal várja a látogatókat. A lelkes jelentkezők négyféle párlatból készíthetik el egyedi, házasított pálinkájukat, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült „mesterek" 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza egyedi párlatukat.
Az igazi ínyencek pedig kipróbálhatják mi születik a zöldségpárlatok és a prémium kézműves bonbonok találkozásából. A Lady Levender Csokoládé Manufaktúra tulajdonosa ugyanis különleges bonbonjaiba Brill pálinkákat és zöldségpárlatokat tölt.
„Törekszem meghökkentő, újszerű, vagány ízeket kikísérletezni. Ilyen lesz például a medvehagymapárlattal töltött bonbon" – mondta Gulyás Gyöngyvér a Manufaktúra tulajdonosa.
A hazai pálinkák egyedi és kiváló minőségét bizonyítja a hatalmas magyar siker az osztrák párlatversenyen! Tizenegy érmet nyertek a Márton és lányai pálinkák a Destillátán.
Tizenegy éremmel, 1 arannyal, 7 ezüsttel és 3 bronzzal tértek haza Márton és lányai az osztrák Destillata nemzetközi párlatversenyről, ahol a magyar párlatok összesen 113 érmet: 13 aranyat, 54 ezüstöt, 46 bronzot szereztek.
A szamóca aranyat; a sárgamuskotály törkölypálinka, a bardin érlelt borpárlat, a cigánymeggy pálinka, a vadkörte párlat, a szomolyai fekete cseresznyepálinka, az irsai oliver szőlő pálinka és a debreceni muskotályos szilva pálinka ezüstöt; a kajszibarack pálinka, a bardin alma borpárlat,valamint a mézes ágyas zölddió "Nocino" bronz érmet nyert.
2013. május 16-19.
Budapesti Pálinkafesztivál
Budapest, Erzsébet tér
http://budapestipalinkafesztival.hu/
Lantai József