Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalata, a hamburgi központtal működő EOS Csoport kiadta éves pénzügyi jelentését. A cégcsoport adózás előtti eredménye 195,4 millió euróra, teljes árbevétele pedig 663,8 millió euróra emelkedett.

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalata, a hamburgi központtal működő EOS Csoport kiadta éves pénzügyi jelentését. A cégcsoport adózás előtti eredménye 195,4 millió euróra, teljes árbevétele pedig 663,8 millió euróra emelkedett.
 
A teljes árbevétel 46%-a származik Németországból, míg 19%-a keletkezett Kelet-Európa országaiban. Előbbi érték 11%-ot emelkedett, míg a Magyarországot is magába foglaló régióból származó árbevétel 21.5%-kal nőtt, és elérte a 131,4 millió eurót. Ez az eddigi legmagasabb kelet-európai árbevétel az EOS Csoport történetében.
 
EOS Csoport pénzügyi eredmények:
                                                                               2016/17          2015/16
Árbevétel (Millió EUR)                                           663,8               596,1
EBITDA (Millió EUR)                                              222,6               173,8
Adózás előtti eredmény (Millió EUR)                   195,4               181,4
 
Klaus Engberding, az EOS Csoport igazgatótanácsának elnöke szerint a siker különösen jelentős, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt üzleti év során jelentős nyomás nehezedett az iparágra. „Az expanzív monetáris politikának köszönhetően a közelmúltban számos tőkeerős versenytárs jelent meg a piacon. Ennek ellenére az EOS Csoport meg tudta tartani helyét Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő cégeként." A vállalat növelte kintlévőség-portfóliójának értékét is az elmúlt év során. „A tartozások elemzésében, vásárlásában és behajtásában szerzett tapasztalataink továbbra is nagy értéket képviselnek a gazdaság résztvevői számára" – mondta el Klaus Engberding.
 
Az EOS Csoport nagy hangsúlyt helyez a korszerű adatkezelő- és feldolgozó rendszerek hatékonyságának növelésére, amit az elmúlt üzleti évben végrehajtott 90 millió euró értékű IT befektetés is jelez. Ez a vállalat történetének eddigi legnagyobb infrastrukturális fejlesztése volt.

Az EOS Csoport egyike a világ vezető nemzetközi pénzügyi szolgáltatóinak. A vállalat fő tevékenységi köre a követeléskezelés és 55 leányvállalatával, több mint 7000 munkatársával, valamint 20 000 ügyfelével piacának egyik legnagyobb szereplője. Az EOS Csoport mintegy 180 országban van jelen partnerhálózatán keresztül, közvetlenül pedig 26 országban működtet leányvállalatokat. Az ügyfélkör legjelentősebb részét a banki- és biztosítási szektor, a közművek, a telekommunikációs piac szereplői, valamint IT vállalatok teszik ki.

http://hu.eos-solutions.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük