2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Szokatlan Nőnap lesz

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58308"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Koncert.thumbnail.jpg" border="0" width="70" height="100" /></a></span> Ezúttal az ajándékot nők is adják nőknek, 2012. március 10-én este hét órakor a budai Hilton szálloda báltermében. Egy különleges hangversenyre, egy érzelmekkel teli zenei kalandozásra hívja az érdeklődőket a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Vásáry André első közös előadásán.

koncert.thumbnail Ezúttal az ajándékot nők is adják nőknek, 2012. március 10-én este hét órakor a budai Hilton szálloda báltermében. Egy különleges hangversenyre, egy érzelmekkel teli zenei kalandozásra hívja az érdeklődőket a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Vásáry André első közös előadásán.

koncert.thumbnail Ezúttal az ajándékot nők is adják nőknek, 2012. március 10-én este hét órakor a budai Hilton szálloda báltermében. Egy különleges hangversenyre, egy érzelmekkel teli zenei kalandozásra hívja az érdeklődőket a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Vásáry André első közös előadásán.

strausz.thumbnail Nagyon érdekes lenne kipróbálni milyen, ha két különböző stílusú művész lép fel együtt – világított rá az ötlet eredetére Strausz Erzsébet, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar menedzsere. A megvalósulás pedig, hogy hazánk egyeden férfi szopránja, a három arany és egy platinalemezzel büszkélkedhető énekművész és a Kossuth-díjas hegedűművész, Szenthelyi Miklós nevével fémjelzett, nemzetközi rangú kamarazenekar közös gálakoncerttel köszönti a hölgyeket március 10-én, szombaton este a Hilton Budapest Báltermében. Vásáry André és a Magyar Virtuózok ezzel a rendhagyó ajándékkal kívánnak kedveskedni a zenekedvelő és zeneértő hölgyeknek, és egyben ajándék ötletet is adni az uraknak. Varázslatos hangulatot teremtenek a nehezen búcsúzó télben, a romantikus és vidám dallamokkal hívják és fogadják a közelgő tavaszt. Ez az első közös vállalkozásuk és nem is titkolt vágyuk, hogy folytatása legyen.

szenthelyi.thumbnail Természetes, hogy amikor egy új stílusban próbálja ki magát az ember, akkor van egy várakozás, de ez csak addig tartott, amíg az Andréval le nem ültünk, hogy kiválasszuk a programot – árulta el Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész. A Magyar Virtuózok Kamarazenekart – 1988-ban – fiatal, tehetséges tanítványaiból alapította. A csak vonósokból álló együttes az évek során impozáns repertoárt alakított ki, melyben hangsúlyos szerepet játszanak a romantika kiemelkedő alkotásai. A hazai közönség körében rendkívüli népszerűségnek örvendő kamarazenekar már megalakulásától kezdve igen sikeres külföldi pályafutással büszkélkedhet. Több tucat koncertturné és kiemelkedő jelentőségű fesztivál kedvelt közreműködőjeként sikerrel szerepeltek Európa számos országában, valamint Dél-Korea, Japán, Törökország, Costa Rica, Guatemala, a Holland Antillák és az Amerikai Egyesült Államok legjelentősebb koncerttermeiben. Most olyan műsorral lépnek a közönség elé, ami minden szempontból igényesnek mondható. „Amikor Vásáry Andrét először énekelni hallottam, engem lenyűgözött. Biztos vagyok benne, hogy sikerült olyan összeállítást készíteni, ami a közönséget vonzani fogja és igényelni fogja a folytatást a jövőben" – mondta el a koncertről Szenthelyi Miklós.

faludi.thumbnail Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész bevallotta, ő volt, aki egy kicsit „erőltette", menjenek el a könnyedebb műfaj felé. Ezért fognak játszani olasz filmslágereket is és ez biztosan jól fog esni a közönségnek. Az ilyen koncertekre mindenki kikapcsolódni jön, még az is, aki a komolyzenét nagyon szereti. Az előadáson bravúráriák, kamarazenekari darabok, cross-over dallamok és örökzöld filmslágerek csendülnek fel, többek közt Haydn, Vivaldi, Giordani, Händel, Saint-Saéns, Webber és Morricone szerzeményeiből válogatták össze műsorukat az előadók.

vasary.thumbnail Szinte az összes most műsorra tűzött darabot először énekli vonós zenekarral Vásáry André. Ez különleges izgalmat jelent az énekesnek – mondta. A Haydn és a Vivaldi mű igazán „énekes próbáló", nemcsak a hosszúságuk miatt, hanem a koloratúrájuk okán is. Gyakorlata van a cross-over stílus színpadra vitelében, ez ugyanis klasszikus művek népszerű formában történő átdolgozását, előadását jelenti. Nagy sikerű ilyen fellépéseket tudhat maga mögött a magyarországi rendezvényeken, de a határon túli területeket is meghódította. Nem ismeretlen ez a Magyar Virtuózok Kamarazenekar számára sem. Illényi Katica honosította meg náluk azt a fajta kitekintést, amivel „elmennek" más műfajok felé is.

Az előadásra jegyek már válthatók minden ismert jegyirodában és a budapesti szállodákban, ezen kívül rendelhetők az interneten is. Mindazoknak, akik még emlékezetesebbé és romantikusabbá szeretnék tenni ezt a gyönyörű estét, a VIP-jegyet ajánlják a rendezők, mert az magában foglal egy háromfogásos gyertyafényes vacsorát az előadás után, a Hilton Budapest pazar dunai panorámát kínáló ICON Éttermében.

A hangverseny programja:

VIVALDI: B-dúr versenymű hegedűre és csellóra

HAYDN: Al tuo seno

SAINT-SAÉNS: A hattyú

VIVALDI: Agitata da due venti

MOZART: Kis éji zene

GIORDANI: Caro mio ben

HÄNDEL: Care Selve

HÄNDEL: Oh! Had i Juhai's

MORRICONE: Cinema Paradiso

Mediterrán medley

MORRICONE: Volt egyszer egy vadnyugat

Közreműködik:

VÁSÁRY ANDRÉ ének

FALUDI JUDIT gordonka

Hegedűn közreműködik és művészeti vehető:

SZENTHELYI MIKLÓS

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.