2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Születésnapi bál

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/1294"><img class="image thumbnail" src="/files/images/EU-3.thumbnail.jpg" border="0" alt="Európa Bál 2007" title="Európa Bál 2007" width="100" height="78" /></a></span> </strong>Négy évvel ezelõtt öt nõ ült le beszélgetni egy konyhaasztal mellett és az akkor született ötlet ma már nemzetközi figyelmet érdemlõ mozgalom lett. Május 13-án a negyedik jótékonysági Európa Bált rendezik meg Budapesten.</p><p>

 

európa bál 2007 Négy évvel ezelõtt öt nõ ült le beszélgetni egy konyhaasztal mellett és az akkor született ötlet ma már nemzetközi figyelmet érdemlõ mozgalom lett. Május 13-án a negyedik jótékonysági Európa Bált rendezik meg Budapesten.

 

európa bál 2007 Négy évvel ezelõtt öt nõ ült le beszélgetni egy konyhaasztal mellett és az akkor született ötlet ma már nemzetközi figyelmet érdemlõ mozgalom lett. Május 13-án a negyedik jótékonysági Európa Bált rendezik meg Budapesten.

európa bál 2007 A rendezvény helyszínén, az egykori Károlyi – Csekonics rezidenciában tartott tájékoztatót a szervezõ, a Bál-OK Kft., melyen az elõzményeket és az idei bál terveit ismertették a meghívottakkal. Az Európa Bál nemcsak abban számít különlegesnek, hogy idõpontja jóval a megszokott báli szezonon kívül esik, hanem abban is, hogy hármas feladata van. Már a kezdetektõl kacsolódik hozzá valamilyen jótékony cél, rá kívánja irányítani a figyelmet az esélyegyenlõség kérdéskörére és jutalmazza azokat, akik különösen sokat tettek azért, hogy Magyarország – mint tagállam – elismertsége fokozódjon.

dr gurmai zita Amikor erre a találkozóra készültem, természetesen végig gondoltam az Európa Bál eddigi történetét mondta el dr. Gurmai Zita, EP képviselõ, a bál alapítója, a szervezõbizottság elnöke. Akkor, a napok teltével egyre több és több szakember mondta azt, hogy olyan bált érdemes csinálni, ami nemcsak vidám, de hasznos is. Ennek ma már negyedik éve, akárcsak az Európa Uniós tagságunknak. Bizton állítom, hogy az Európa Bál az eltelt évek alatt felnõtt, és ma már ?saját jogán" kerül be a bálozó közönség naptárába a bejegyzés: ?ha május 13., akkor Európa Bál". Az eltelt években bálozó barátaink, nemcsak jól szórakoztak, de komoly pénzösszeggel támogattak fontos célokat, mint például a Péterffy Sándor kórházban a csontritkulás prevencióját, a Szent Margit Kórházban a mellrák prevencióját, vagy a Vakok és Gyengénlátók iskoláját.

Az idei év az Unióban az ?Esélyegyenlõség Éve". Mint a témával foglalkozó szakpolitikus – boldog vagyok, hogy egy olyan intézményt támogathatunk, ahol különbözõ nemzetiségû tanulók integrált oktatása zajlik. Ebben az évben is átadjuk a ?Pro Európa", és a ?Pro Európa Sajtó" díjakat. A névsor az idei évben is impozáns, bár a korábbiakhoz képest veszteségek is értek minket. Eltávozott körünkbõl Sütõ András és Komáromi Enikõ, mindketten Pro Európa díjasok voltak. Az idei év díjazottjai:

Pro Európa díj: Kertész Ákos, Mága Zoltán, Judith Müller, Néray Katalin, Margöt Fröhlinger, Schéner Mihály, Tasnádi Péter; Toller László (?Pécs Kulturális Fõváros" program). Pro Európa sajtódíj: Baráth József (Klub Rádió), Jakupcsek Gabriella (TV 2), Kiss Róbert Richárd (Info Rádió), Kiss Rita (Duna TV), Metz Katalin (Magyar Nemzet), R.Székely Julianna (publicista).

kispál tibor A bál nyereségébõl a szervezõk, az idén százéves, Dob utcai Magyar – Angol Kéttannyelvû Általános Iskola és Vendéglátó Szakiskolát támogatják. A választást Kispál Tibor, a VII. kerület Önkormányzatának képviselõje azzal indokolta, hogy ebbõl a pénzbõl itt – az országban elsõként – a következõ tanévtõl, az Unióról szóló oktatás kezdõdik magyar és angol nyelven. Az iskola 550 tanulója közül 45 más országokból érkezett, közöttük tíz olyan is van, aki a szüleit sem ismeri és kalandos úton jutott el Magyarországra. Õk itt kapnak esélyt arra, hogy egy ország majd otthont ad nekik, befogadja õket és kezdhetnek valamit az életükkel. Érdemes megjegyezni, hogy a nálunk dolgozó diplomaták is szívesen adják gyerekeiket ebbe az iskolába.

visnyai csaba Nemcsak a bál, de a helyszín is különlegességnek számít. A Károlyi – Csekonics rezidencia, az egykori Mûszaki Könyvtár épületérõl az igazgató, Visnyai Csaba adott tájékoztatást. A felújítás öt évvel ezelõtt kezdõdött, a bál lesz az elsõ, igazán komoly társasági rendezvény az új körülmények között. Sikerült megõrizni az épület belsõ értékeit. Károlyi István és Csekonics Margit palotája a 19. század végén épült, az akkor szokásos mágnási környezet stílusában. Ez ma is tökéletesen érvényesül, így a ház valóban méltó helyszíne lesz a bálnak.

ruhák) A hangulatról egy igazi báli szakértõ, a Netti és a Holländer zenekar, a jó ételekrõl, italokról a La Fiesta gondoskodik. Bátran vehet jegyet az is, akit egyébként visszatartana, hogy még nincs az idei, a legújabb divatot követõ ruhája. A hölgyek számára jó esélyt jelent, hogy a tombolán ugyanis nemcsak értékes ékszerek, hanem egyedi, valóban a legfrissebb divat szerint készült ruhák is gazdára találnak majd az éjszaka során.

A program:

19.00            Kapunyitás

19.05   Haute Couture divatvarázs a Héjja Trend Line és a Barakka Ékszerház megfogalmazásában

19.45   Magyar és Európai Uniós Himnusz

20.00   Gurmai Zita európai parlamenti képviselõ megnyitja a bált

20.10            Védnöki megnyitó

20.15            Csécsey Béla – a VIII. kerület polgármestere – köszöntõje

20.20   ? Pro Európa" és ?Pro Európa sajtó" díjak átadása

20.35            Nyitótánc

20.40            Vacsora

21.30   Tánc – zenél a Netti és a Holländer zenekar

23.15   Pesti Kuplék (Gergely Róbert, Radó Denise, Tallós Rita)

23.35            Bálkirály és Bálkirálynõ választás

23.45            Tombolasorsolás

0.00     Feke Pál mûsora

0.15     Tánc – zenél a Netti és a Holländer zenekar

03.00            Kapuzárás

Jegyek kaphatók:

Bál-OK Kft. 1064. Budapest Szinyei Merse Pál u. 23.

Telefon:269 37 82

bal-ok@t-online.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.