2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rost Andrea a japán Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon

2 perc olvasás

rost.jpgRost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendszeresen tart mesterkurzusokat, és lép fel a Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon. A Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztivált 1980-ban alapították.

 

A fesztivál célja, hogy Japánba hozza azokat a nemzetközileg elismert nagy mestereket, akiktől a japán fiatal muzsikusok tanulhatnak.

 

A Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztivál tavaly ünnepelte a 30. évfordulóját, ma már nemcsak Japánban és Ázsiában, hanem az egész világon ismert és elismert zenei rendezvény.

A kurzusokat főleg japán fiatal muzsikus növendékek látogatják, de egyre népszerűbb más ázsiai országok – Korea, Tajvan, Kína, Indonézia – zenészei között is.

 

A fesztivál fontos tradíciója, hogy az ott tanult diákok később tanárként térnek vissza.

Rost Andreát idén a Japan Arts Alapítvány, a JESC kérte fel, hogy ének-mesterkurzust  tartson Japánban. Rost Andrea elmondta, hogy a fesztivál művésztanárai egyre több japán városban adnak koncertet. A világhírű magyar operaénekes idén kétszer is koncertezik a Yokohamai Minato Mirai Hallban, közel 2000 ember előtt, július 29-én és augusztus 5-én. „Puccini áriákat, majd a zárókoncerten Richard Strauss, 4 utolsó ének című művét énekelem, Sascha Götzel vezényletével, a Kirishima Festival Orchestra közreműködésével. Nagyon szeretem Japánt, a japán kultúra, életmód lenyűgöző. A fesztivált követően minden alkalommal ott maradok egy onsenben, élvezem a japán konyha gyönyöreit és a tradicionális fürdőkultúrát. A hegy tetején álló Buddhista szentélyből gyönyörködöm az erdőkben, a vízesésekben – ez minden évben felejthetetlen emlék nekem.”

 

http://kirishima-imf.jp/english/about/index.html

http://www.andrearost.com/hu

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.