2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sopron lehet a hazai sörgyártás regionális fellegvára

3 perc olvasás

sophei.jpgKözel 2 milliárd forintot költ Sopronban kapacitásfejlesztésre a HEINEKEN Hungária. A vállalat történetének legnagyobb beruházásával a Soproni Sörgyár 30 százalékkal bővítheti gyártási volumenét az elkövetkező két évben.

 

Korszerű gyártósor, erjesztőtankok, új készáruraktár és kiszolgáló helyiségek, logisztikai fejlesztések – ezek valósulnak meg abból a 6 millió euróból, tehát csaknem 2 milliárd forintból, amelyet a HEINEKEN Hungária az elkövetkező két évben költ el kapacitásbővítő beruházásokra Sopronban. A vállalat eddigi legnagyobb hazai fejlesztésével a Soproni Sörgyár tovább erősíti pozícióját a HEINEKEN csoporton belül. Ráadásul a 30 százalékkal nagyobb gyártási volumennel könnyebben kielégíthető a Soproni IPA Óvatos Duhaj iránti növekvő keresletet is.

 

„A HEINEKEN hosszú távú elköteleződését mutató beruházással a 123 éves Soproni Sörgyár a hazai sörgyártás regionális fellegvára lehet. Részben azzal, hogy termékei gyártása során előnyben részesíti a jó minőségű hazai alapanyagokat és a hazai beszállítókat. Részben pedig azzal, hogy a hazai innovációra építve már nem csupán követi a fogyasztói trendeket, hanem a hazai nagyüzemi sörgyártás trendformáló műhelyévé válik” – közölte José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója.

 

A futó és tervezett beruházásokat bemutató gyárlátogatáson részt vett Barcza Attila, a soproni önkormányzat fejlesztési tanácsnoka, aki elmondta: „Eddig is büszkeséggel töltött el, hogy nálunk készül Magyarország egyik legkedveltebb söre, a Soproni. Az pedig külön öröm, hogy tovább erősödik a város szerepe az ország sörgyártásában. A most bejelentett fejlesztések egyfelől azért fontosak, mert a biztonságos megélhetés mellé további perspektívát kínálnak a sörgyár dolgozóinak, valamint új munkahelyeket is jelentenek. Ráadásul a gyártáskapacitás fejlesztésével éves szinten közel 100 millió forinttal több helyi iparűzési adót fizet majd a HEINEKEN Hungária, így a város többletforráshoz juthat fejlesztési tervei megvalósításához.”

 

A HEINEKEN Hungária 1990 óta van jelen Magyarországon, 2008 és 2013 között – az ekkoriban bekövetkezett fogyasztáscsökkenés ellenére – mintegy 21 milliárd forintot fektetett be beruházásokba. A mostani beruházással több új munkahely is létrejön Sopronban, a vállalat Magyarországon összesen 490 embert foglalkoztat közvetlenül, miközben beszállítóin keresztül – amelyeknek 85 százaléka hazai vállalkozás – további százaknak ad munkát.

 

http://www.heinekenhungaria.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.