2023.április.01. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Startup Hét Debrecen 2017

3 perc olvasás

stdeb.jpgA Startup Hét Debrecen 2017 a Kelet és Észak-Kelet Magyarországi régió legmeghatározóbb, valamint az ország legnagyobb Budapesten kívüli vállalkozói és startup eseménysorozata, mely idén november 20. és 24. között kerül megrendezésre. A szervezők Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere részvételével, sajtótájékoztató keretében mutatták be a rendezvényt.

 

A Startup Hét Debrecen 2017 programsorozat célja a debreceni startup és fiatal vállalkozói ökoszisztéma népszerűsítése egy teljes héten át, november 20-24. között. A régió vállalkozói és startupperei mellett az egyetemistáknak és a középiskolásoknak szerveznek programokat, sőt, a tiszántúli nagyvárosok mellett Budapestről, Nagyváradról és Szatmárnémetiből és várnak látogatókat.

 

Debrecenben jelenleg nagyjából 20 innovatív startup projekt fut, melyek száma folyamatosan nő. A régióban az év elejétől elérhetőek a kockázati tőkealapok, lehetőség van a finanszírozásra, így lehetőség van arra is, hogy az új ötletek segítséget és tőkebefektetést kapjanak, ez generálja természetesen azt, hogy új ötletek szülessenek – mondta Süvöltős László, a Startup Hét Debrecen főszervezője.

 

Az országosan egyedülálló összefogás mellett az egyetem és a város is támogatja az innovatív ötleteket. Dr. Barcsa Lajos azt mondta, a város további lehetőségeket kínál a vállalkozó szelleműeknek, ezt követően bejelentette, 2019-re egy új irodaházat építenek a Dósa Nádor téren kifejezetten újonnan induló vállalkozások számára. Egy inkubátorházat is szeretnénk megépíteni 2019 végéig, ahol pedig szintén induló vállalkozások tudnak majd rendkívül kedvező bérleti díjért irodát bérbe venni – nyilatkozta Dr. Barcsa Lajos alpolgármester.

 

November 20. és 24. között az előadásokkal, angol nyelvű programokkal és ötletversennyel egyaránt az a cél, hogy inspirációt adjanak a vállalkozóknak, startup vállalkozásoknak, az egyetemistáknak és középiskolásoknak. A programok nagy része a Nagyerdei Víztoronyban lesz, és mind ingyenesen látogatható.

 

“Célunk, hogy idén megduplázzuk a tavalyi évi látogatószámot.” – mondta el Kovács István, a SHD2017 szervezője és marketing vezetője.

 

A Startup Hét Debrecen 2017 a Hiventures Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt. főtámogatásával valósul meg. A szervezésben elengedhetetlen segítséget ad a debreceni Debtech Meetup, a Team Academy, a Debreceni Egyetem, a Get in the Ring! startup verseny, az American Corner, az EH Invest Zrt. és a Business & Beer rendezvénysorozat.

 

A mellékelt fotón “A szervezők és a városvezetés felvették a kesztyűt, hogy Debrecen régiós startup központtá váljon”

 

A teljes heti program az alábbi linken tekinthető meg.

 

http://startuphetdebrecen.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.